Лесни Милинки

Лесни Милинки

0

. Милинките се пъхват в загрятата фурна и се пекат до зачервяване. По желание се поднасят с кисело мляко....

1

Бързи и Лесни Милинки

Прегледай всички 56 подбрани съвети относно бързи и лесни милинки в Готвач.бг.
Лесни и вкусни милинки

Лесни и вкусни милинки

6 

Затопляме млякото и разтваряме маята и захарта вътре. В съд започваме да смесваме всички продукти и оставяме да втаса. После разделяме...

Милинки

Милинки

9 

Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...

Миленки

Миленки

5 

Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...

Картофени милинки

Картофени милинки

 

, изваждам от фурната и пристъпвам към оформянето на милинките. С намаслени ръце се правят малки топчета, които се редят в намаслена кръгла тава с...

Пухкави милинки

Пухкави милинки

1 

минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол в горещото олио. Още докато е топло, заливаме втасалите милинки и...

Стринкини милинки

Стринкини милинки

1 

. Разделя се на осем равни части /за 8 бр. милинки/. Всяка една част се разделя на още 8. Поставят се по 8 топки във всяко съдче за...

Пълнени милинки

Пълнени милинки

4 

. През това време се приготвя кремът, с който се заливат милинките- 2 пълни с.л брашно, 80 пакетче меко масло, 1 с.л мас( също мека), 1 с.л вода, 1...

Златисти милинки

Златисти милинки

 

Сипваме водата в купа, добавяме маята и солта, оставяме ги да се разтворят във водата. Добавяме олиото и част от брашното. Разбъркваме с лъжица и...

Ретро милинки

Ретро милинки

 

Замесваме тестото и го оставяме на топло да втаса. Когато увеличи обема си, го разделяме на топки. Всяка разточваме на тънък лист, поръсваме с...

Табиетлийски милинки

Табиетлийски милинки

5 

. Втасалите милинки се заливат с разбитите яйца с кисело мляко и се пекат 15-20 мин. на 180 градуса....

Шуменски милинки

Шуменски милинки

25 

около 180 градуса. Като се изпекат се поръсват с малко студено прясно мляко. Завиват се с кърпа да омекнат. Тези милинки стават малко по мазнички, но са страшно вкусни....