Пататник

Пататник

7

. Сместта се обърква добре и се изсипва в намазнена тава. Пататникът се пече в умерена фурна до лек загар отгоре, след което се разбърква с...

1

Бърз Пататник

Прегледай всички 12 подбрани съвети относно бърз пататник в Готвач.бг.
Родопски пататник

Родопски пататник

 

поднос и после го върнете в тигана, да се запече и от другата страна. Намажете готовия пататник обилно с масло и го охладете леко, преди да поднесете....

Лесен пататник

Лесен пататник

1 

останалите подправки. Разбъркваме всичко много добре. В загрята тиган слагаме малко олио и от сместа. Пататникът не трябва да бъде много дебел, за да...

Вит пататник

Вит пататник

 

Бърза алтернативна на класическия пататник – за заети домакини. Картофите се настъргват сурови в голяма купа. Отцеждат се, тъй като пускат...

Постен пататник

Постен пататник

 

имайте предвид, че водеща подправка за пататника е джоджен! Капвам малко олио и разбърквам хубаво, за да се овкуси хубаво суровата смес. В...

Пататник със сода

Пататник със сода

 

Картофите се обелват и се настъргват на ренде. Добавят се киселото мляко, олиото, солта, ситно нарязаният лук, накълцаният магданоз и черният...

Лесен пататник със сирене

Лесен пататник със сирене

 

Обелваме картофите, сваряваме ги малко и ги настъргваме. Почистваме лука и го настъргваме на ситно. Смесваме и добавяме яйцата, сиренето...

Пататник по Ряковски

Пататник по Ряковски

 

печем така още 10 минути. С помощта на капак или голяма чиния обръщаме пататника да се опече и от другата страна. До готовност му трябват още 10 минути на бавен огън. Сервира се топъл - невероятно хрупкав и вкусен!...

Родопски точен пататник

Родопски точен пататник

 

отлепил, взима се друга по голяма тава или дъска, слага се върху пататника и се обръща. Слага се с суровата страна надолу и продължава да се пече само на долна фурна до готовност....

Пататник с картофи

Пататник с картофи

6 

Обелете, измийте картофите и ги настържете на едро ренде, като ги посолите на вкус. Сложете леко да се запържи в 1/2 от сгорещеното масло...

Пататник на фурна

Пататник на фурна

 

. Сместа се прехвърля в намаслена тавичка, подравнява се и се заглажда. Поръсва се с малко олио. Пататникът се пече на 180 градуса за 20-25 минути, докато се зачерви. Поднася се с настъргано сирене и маслини....

Пататник на тиган

Пататник на тиган

4 

отново в тигана и на котлона. Сега се пече без капак, за да се запази хрупкава коричката. Готовият пататник се маже с масло и оставяте за няколко минути да престои....