Бабин тутманик с извара

Бабин тутманик с извара

5

на ромбове, покриваме с кърпа и го оставяме да втаса за втори път. Изпичаме втасалият тутманик във фурна при умерена температура....

1

Бърз Тутманик с Извара

Разгледай всички 12 кулинарни идеи за бърз тутманик с извара в Готвач.бг.
Тутманик с извара, сирене и кренвирш

Тутманик с извара, сирене и кренвирш

1

. Отгоре поръсете с приготвената плънка от смесените сирене, извара и яйце. Завийте кората с плънката на руло. Нарежете рулото на равни парчета...

Тутманик

Тутманик

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Извара

Извара

2

получена извара. Знае се само, че този продукт е консумиран хилядолетия назад. Според легендата за първи път изварата била получена, прадедите ни...

Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...

Мандраджийски тутманик

Мандраджийски тутманик

. Пече се на 180 градуса за около 70-90 мин. След като е изпечен и готов тутманика още горещ се минава с бучка масло. Източник: Кулинарен блог...

Малък тутманик

Малък тутманик

Загрейте леко прясното мляко, изсипете в него маята и захарта и оставете за 10-15 минути. Разтопете маслото. Пресейте брашното и направете...

Бачковски тутманик

Бачковски тутманик

тутманика по избор. Вит тутманик: Взимаме топка с размера на два юмрука и издърпване като за мекици. Слагаме по 1 и1/2 лъжица разтопено...

Бухнал тутманик

Бухнал тутманик

натрошено на по-едро), добавя се и олиото. Смесват се бакпулвера и брашното и се прибавят към основната смес за тутманика. Разбърква се и е готово...

Маминият тутманик

Маминият тутманик

тутманик, Завит тутманик, Бабиният тутманик, Мързелив тутманик, Тутманик по болярски, Тутманик на бурми....

Рязан тутманик

Рязан тутманик

. Оставяте да почине във фурната, включена на 50 градуса, когато се навдигне, я увеличавате на 180 градуса. Печете до хубав загар. След като извадите тутманика, напръскайте с вода и покрийте с кърпа. Да ви е сладко!...

Селски тутманик

Селски тутманик

1

Замесва се тесто от продуктите. Разделя се на около 5 топчета и се оставя да втаса. След това се разтеглят, поставят се в намазнена тава и се...