Бъркан тутманик

Бъркан тутманик

4

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес. Сместа се изсипва...

1

Бъркан Тутманик

Разгледай всички 26 подбрани съвети относно бъркан тутманик в Готвач.бг.
Бърз бъркан тутманик

Бърз бъркан тутманик

Изгасете содата в киселото мляко. Добавете солта и 1 с.л. олио. Разбъркайте добре. Сложете брашно, колкото поеме. В отделна купа разбийте...

Експресен бъркан тутманик

Експресен бъркан тутманик

натрошава и разпределя върху тестото. Отгоре с помощта на намаслена лъжица се поставя останалата част. Тутманикът се намазва с мазнина и се поръсва се със сирене. Пече се в загрята на 190 градуса фурна....

Тутманик

Тутманик

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Бъркада

Бъркада

я в подсолена вода и добавете 2/3 от маслото. Разбъркайте и ставете да ври 2-3 минути. Сипвайте постепенно царевичното брашно, като бъркате с...

Бъркан кекс

Бъркан кекс

2

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме и щипка сол за подсилване на вкуса. Сипваме олиото и накрая брашното. В чаша може да отделим 2 с.л. и...

Бъркан хляб

Бъркан хляб

В дълбока купа се смесват всички съставки: предварително пресятото брашно, сухата мая, солта и топлата вода. Разбърква се сместа с дървена лъжица...

Завит тутманик

Завит тутманик

тутманика в предварително затоплена фурна на 200- 220 градуса за 30-40 мин. до хубаво изпичане на тутманика. След изваждане, ръсим със студена вода...

Тутманик Хризантема

Тутманик Хризантема

В купа се сипва млякото, добавя маята, захарта и малко брашно. Оставя се трийсетина минути да втаса. Брашното се пресява и заедно с маята и...

Тутманик Асорти

Тутманик Асорти

Смесете топлото мляко с топлата вода и добавете маята и захарта. Оставете 10-15 мин. След това в купа пресейте брашното със солта, добавете...

Трицветен тутманик

Трицветен тутманик

Замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете малко да се отпусне и го разделете на 4 части. Разточете една част на кора с големината на...

Комбиниран тутманик

Комбиниран тутманик

другото руло. Оставете да втаса и печете на 200 градуса около 35-40 минути. През това време счукайте пресния чесън и към него добавете маслото. Малко преди да извадите тутманика, го намажете с чесновото масло....