Бъркан тутманик

Бъркан тутманик

4

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес. Сместа се изсипва...

1

Бъркан Тутманик

Разгледай всички 59 подбрани съвети относно бъркан тутманик в Готвач.бг.
Експресен бъркан тутманик

Експресен бъркан тутманик

натрошава и разпределя върху тестото. Отгоре с помощта на намаслена лъжица се поставя останалата част. Тутманикът се намазва с мазнина и се поръсва се със сирене. Пече се в загрята на 190 градуса фурна....

Бърз бъркан тутманик

Бърз бъркан тутманик

Изгасете содата в киселото мляко. Добавете солта и 1 с.л. олио. Разбъркайте добре. Сложете брашно, колкото поеме. В отделна купа разбийте...

Пухкав бъркан тутманик

Пухкав бъркан тутманик

Маята се разтваря със захарта в топлите прясно мляко и вода и се оставя за кратко да се активира. Прибавят се яйцата, солта и брашното и се...

Тутманик

Тутманик

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Бъркада

Бъркада

я в подсолена вода и добавете 2/3 от маслото. Разбъркайте и ставете да ври 2-3 минути. Сипвайте постепенно царевичното брашно, като бъркате с...

Бъркан кекс

Бъркан кекс

2

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме и щипка сол за подсилване на вкуса. Сипваме олиото и накрая брашното. В чаша може да отделим 2 с.л. и...

Бъркан хляб

Бъркан хляб

В дълбока купа се смесват всички съставки: предварително пресятото брашно, сухата мая, солта и топлата вода. Разбърква се сместа с дървена лъжица...

Търкано-бъркано

Търкано-бъркано

1

Сиренето се натрошава, върху него се нарязват на кубчета сварените яйца и чушките се режат на малки парчета. Изсипва се млякото, подправя се с...

Бъркана мусака

Бъркана мусака

Нарязват се картофите на кубчета, лука - на ситно, пиперките също. Запържва се каймата, добавя се лукът. След като са полуготови, добавям...

Малък тутманик

Малък тутманик

Загрейте леко прясното мляко, изсипете в него маята и захарта и оставете за 10-15 минути. Разтопете маслото. Пресейте брашното и направете...

Тутманик Пухчо

Тутманик Пухчо

Дадох такова име на този тутманик поради това, че се получава мек, пухкав и много бухнал. Може би най-вкусният, който някога съм опитвала...