сряда, 3 септември
Как да си сварим великденските яйца?
Кулинарни Съвети

Как да си сварим великденските яйца?

1

Има няколко задължителни неща, които трябва да се спазват, при варенето на яйцата за Великден. Първо е необходимо да се избере подходящ съд. Температурата и минутите също са от значение.

1

Варене на Великденски Яйца

Варене на Великденски Яйца - здравни и кулинарни съвети за всяка домакиня. Последните статии и материали на едно място. Готварски и здравни материали за Варене на Великденски Яйца.
  • Варене на Великденски Яйца - Тънкости при готвенето на яйцаКулинарни Съвети

    Тънкости при готвенето на яйца

    24.09.20130

    Винаги варете яйцата в малък съд. Ако са поставени в голям съд, то след завирането на водата ще се блъскат едно в друго и лесно могат да се напукат. Самото варене се извършва на тих огън, без бурно кипене.

  • Варене на Великденски Яйца - Великденските традиции по светаЛюбопитно

    Великденските традиции по света

    20.04.20141

    Великден е най-старият и почитан християнски празник. Той се празнува навсякъде по света, но честванията се отбелязват по различен начин. Шведите украсяват къщите си в жълто и бяло, в САЩ се правят големи шествия.

  • Варене на Великденски Яйца - Съвети за подбор на великденски яйцаКулинарни Съвети

    Съвети за подбор на великденски яйца

    19.04.20140

    С наближаването на един от най-вкусните християнски празници е необходимо потребителите да бъдат по-внимателни при подбора на традиционните продукти за великденската трапеза.

  • Варене на Великденски Яйца - Пет интересни техники за украса на великденски яйцаКулинарни Съвети

    Пет интересни техники за украса на великденски яйца

    17.04.20140

    Великден е един от най–веселите и обичани християнски празници. Този празник често става повод за събиране на целия род. Няма как да посрещнем празника без боядисани яйца. А как ви звучи захарна украса за яйца?

  • Варене на Великденски Яйца - Tрадиционни български великденски яйцаКулинарни Съвети

    Tрадиционни български великденски яйца

    12.04.20120

    Яйцата се боядисват в четвъртък или събота преди Великден. Писаните яйца се наричат перашки и те не са ползвани за чукане или ядене, а само за подаряване. Първото яйце винаги е червено.

  • Варене на Великденски Яйца - Какво да сготвим с останалите яйца от ВеликденКакво да сготвя

    Какво да сготвим с останалите яйца от Великден

    14.05.20130

    Видовете яйчени салати са изключително многобройни. Варените яйца правят изключително добра комбинация със сосове и зеленчуци. Направете салата от яйца, марули и риба тон, като може да добавите синьо сирене и кротони.

  • Варене на Великденски Яйца - Идеи за домашни Великденски ястияПразнична Трапеза

    Идеи за домашни Великденски ястия

    04.05.20130

    Зарадвайте вашето семейство с вкусни домашни Великденски ястия. Вижте нашите предложения за супа от коприва, ароматно агнешко и страхотни гъбки за предястие.

  • Варене на Великденски Яйца - Чуждестранни гозби за Великденската ТрапезаПразнична Трапеза

    Чуждестранни гозби за Великденската Трапеза

    15.04.20120

    В Англия традиционни са великденските кифлички с кръстове, французите сервират агнешко, сърнешко или свинско месо. Италианската великденска трапеза е украсена със сладкиш с плодове и ядки, полят с ликьор.

  • Варене на Великденски Яйца - Тънкости при варене на яйцаКулинарни Съвети

    Тънкости при варене на яйца

    02.05.20130

    Варенето на яйца си е трудна задача, особено ако целта е черупките да не се напукат. Сложен е моментът, когато варим яйца за Великден и установим след като сме ги сварили, че всички са се напукали.

  • Варене на Великденски Яйца - Трапезата на Сирни заговезниПразнична Трапеза

    Трапезата на Сирни заговезни

    02.03.20140

    На Сирни заговезни – неделята преди започването на строгите Великденски пости, на трапезата присъстват ястия, направени от сирене и яйца, от масло и мляко.

  • Варене на Великденски Яйца - Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!Кулинарни Новини

    Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!

    29.04.20130

    Козунаци менте ще наводнят българския пазар за празниците. Не става въпрос просто за имитиращи продукти, а за продукти, които могат да представляват опасност за здравето на потребителите.

  • Варене на Великденски Яйца - Начини за боядисване на яйцаКулинарни Съвети

    Начини за боядисване на яйца

    10.04.20120

    Великден е един от най-старите и най-важните християнски празници, празник на смъртта и връщането към живот на Исус Христос.

  • Варене на Великденски Яйца - Каква трябва да е трапезата за ВеликденПразнична Трапеза

    Каква трябва да е трапезата за Великден

    06.04.20122

    Великден е светъл християнски празник, по време на който трапезата трябва да е богата и красиво украсена. Задължителни са боядисаните яйца, козунакът и великденския обреден хляб.

  • Варене на Великденски Яйца - Яжте яйца на закуска за по-малък апетитКое за какво е полезно

    Яжте яйца на закуска за по-малък апетит

    25.09.20104

    Ако ядете яйца на закуска ще намалите количеството на калориите, които ще приемете през деня. Диетолози твърдят, че се отслабва по-бързо с нискокалорийна диета в комбинация с яйца.

  • Варене на Великденски Яйца - Празнични Великденски ДесертиПразнична Трапеза

    Празнични Великденски Десерти

    20.04.20140

    Един от традиционните Великденски десерти, освен козунака, са прочутите английски кифлички с кръст. Те са популярни в цял свят и се пекат за Великден в много страни.

  • Варене на Великденски Яйца - Най-разпространените заблуди за яйцатаКулинарни Съвети

    Най-разпространените заблуди за яйцата

    09.04.20140

    Когато купувате яйца, трябва да имате едно наум, тъй като има много разпространени заблуди. Сред тях е тази, че белите яйца са по-полезни от кафявите.

  • Варене на Великденски Яйца - Великденски обичаи и традицииЛюбопитно

    Великденски обичаи и традиции

    20.04.20140

    Великден е най – светлият празник за християнския свят. На този ден християнската църква почита Възкресението на Божия син Исус Христос.

  • Варене на Великденски Яйца - Правилно варене на оризКулинарни Съвети

    Правилно варене на ориз

    16.09.20115

    За да се свари добре оризът, измийте го добре и го варете девет минути, без да отваряте капака на тенджерата. След това оставете още десет минути да престои.

Избрано

Какво другите търсят

Варене на Великденски Яйца - вкусни рецепти и теми за ежедневна употреба. Всичко за Варене на Великденски Яйца на едно място. Гласувайте за Варене на Великденски Яйца от звездите над текста. Перфектни рецепти, здравословно хранене, диети, здравни съвети. Приятно четене на тестваните ни рецепти и статии за Варене на Великденски Яйца. Готвач.бг - кулинарен портал за готварски рецепти, правилно хранене, съвети и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.