вторник, 4 август
Магията на ватиканския хляб
Кулинарни Съвети

Магията на ватиканския хляб

144

Стара италианска легенда разказва за веригата на Свети Антонио, в която се приготвял специален хляб, наречен Ватикански, който имал силата да сбъдва желания и да носи любовта в живота на хората.

1

Ватикански Хляб Поверие

Ватикански Хляб Поверие - направи си сам съвети и препоръки. Статии и текстове в Готвач.бг. Кулинарни и здравни материали за Ватикански Хляб Поверие.
 • Ватикански Хляб Поверие - Ползата от черния хлябКое за какво е полезно

  Ползата от черния хляб

  04.10.20110

  Черният хляб позволява да се радвате на вкуса му, без да се притеснявате за натрупването на излишни килограми. С помощта на черен хляб можете да миете косата си, за да е мека и лъскава.

 • Ватикански Хляб Поверие - Не изхвърляйте коравия хлябКакво да сготвя

  Не изхвърляйте коравия хляб

  09.01.20130

  Не изхвърляйте стария хляб, защото той може да ви послужи за направа на галета, на топли сандвичи и брускети, на крутони и на плънка за задушено пиле.

 • Ватикански Хляб Поверие - Разликата между типов и бял хлябКое за какво е полезно

  Разликата между типов и бял хляб

  05.04.20132

  Белият хляб е произведен от бяло брашно. Той е много вкусен, а когато е току-що изпечен ароматът му е невероятен. Типовият хляб се приготвя от типово брашно.

 • Ватикански Хляб Поверие - Кой хляб е най-полезен?Кое за какво е полезно

  Кой хляб е най-полезен?

  24.10.20121

  Според изследвания белият хляб е най-лошият избор. Полезни са ръженият и пълнозърнест хляб. Рафинираните пшенични брашна се определят като абсолютен враг на организма и се отричат напълно.

 • Ватикански Хляб Поверие - Кратка история на обредния хлябЛюбопитно

  Кратка история на обредния хляб

  04.08.20120

  Обредният хляб е хляб с различни видове предназначения, който се изпича по случай календарни и семейни празници. Декорациите върху обредния хляб имат символично значение.

 • Ватикански Хляб Поверие - Кой хляб е полезен?Кое за какво е полезно

  Кой хляб е полезен?

  19.11.20140

  Здравословното меню не изисква напълно спиране на хляб и тестени изделия. Има няколко вида хляб, които са полезни за вашата диета и организъм

 • Ватикански Хляб Поверие - Бързо отслабване с хлябДиети

  Бързо отслабване с хляб

  13.12.20135

  Разнообразието в диетите е огромно. Всеки ден излизат нови и нови планове за отслабване, някои с не дотам доказани резултати. Тук ще ви предложим една изцяло нова диета, която учудва с един от компонентите си, а именно – хляб.

 • Ватикански Хляб Поверие - Българите оглавиха класация за консумация на хлябКулинарни Новини

  Българите оглавиха класация за консумация на хляб

  29.03.20150

  Българските потребители заеха първо място в класация за най-големите консуматори на хляб в Европа. Средно за една година един човек у нас изяжда по 95 килограма хляб.

 • Ватикански Хляб Поверие - Хлебна мая или естествена закваска?Кулинарни Съвети

  Хлебна мая или естествена закваска?

  17.08.20124

  Едва ли има някой, който да не обича аромата на току що изпечен хляб. И повечето от нас знаят, че няма как да си направим хляб, ако не използваме за приготвянето му или мая за хляб или така наречената естествена закваска.

 • Ватикански Хляб Поверие - Калории в различните видове хлябКое за какво е полезно

  Калории в различните видове хляб

  04.10.20130

  Видът на брашното, от което е замесен хлябът, е основният критерий, който определя неговото качество и това как се усвоява той от човешкия организъм.

 • Ватикански Хляб Поверие - Икономични рецепти с хлябКакво да сготвя

  Икономични рецепти с хляб

  25.08.20130

  С тях можете да си приготвите закуска или някакъв сладкиш, който да е подходяща компания на следобедния чай или кафе. Най-лесният и добре познат вариант за рецепта с хляб са пържените филийки.

 • Ватикански Хляб Поверие - Диетичният хляб в България е по-калориченКулинарни Новини

  Диетичният хляб в България е по-калоричен

  24.01.20110

  Голяма част от диетичния хляб, продаван в българските магазини, е не само недиетичен, но и вреден за здравето. Изводите са направени, след изследване на 12 вида произволно избран диетичен хляб.

 • Ватикански Хляб Поверие - Здравословни сандвичиКакво да сготвя

  Здравословни сандвичи

  18.02.20124

  С помощта на здравословни продукти можете да приготвите сандвичи, които са полезни за здравето и спомагат за поддържането на оптимално тегло.

 • Ватикански Хляб Поверие - Отслабва ли се с пълнозърнест хлябДиети

  Отслабва ли се с пълнозърнест хляб

  01.07.20126

  Винаги когато качим някой друг килограм в повече и започнем да се чувстваме гузни от това, първото нещо, от което решаваме да се лишим, дори преди започването на диета е хлябът.

 • Ватикански Хляб Поверие - Как да си изпечем домашен хлябКулинарни Съвети

  Как да си изпечем домашен хляб

  26.04.20134

  Ако искате да си направите вкусен домашен хляб, вижте една примерна рецепта. Домашният хляб не се рони толкова много като купешкия, пък и има по-голяма трайност.

 • Ватикански Хляб Поверие - Бира може да се прави и от стар хлябЛюбопитно

  Бира може да се прави и от стар хляб

  23.04.20150

  Себастиен Морван e един от собствениците на малката пивоварна Брюселс Бийр Проджект, която произвежда бира пиво от хляб.

 • Ватикански Хляб Поверие - Хлябът е полезен, дори когато сме на диетаКое за какво е полезно

  Хлябът е полезен, дори когато сме на диета

  21.08.20122

  Хлябът осигурява на организма ценни вещества , сред които целулоза и витамини от групата В и аминокиселини. Яжте хляба най-малко 4 часа, след като е изпечен и намалете консумацията му през зимата.

 • Ватикански Хляб Поверие - Еднодневна диета за прочистване на стомахаДиети

  Еднодневна диета за прочистване на стомаха

  15.07.20150

  Този детоксикиращ режим е различен – основната напитка в него се приготвя с ръжен хляб. Трябват ви около 200 грама хляб – нарежете го на кубчета и го сложете в дълбок съд.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Ватикански Хляб Поверие - изпитани рецепти и полезна информация за ежедневна употреба. Всичко за Ватикански Хляб Поверие под един покрив. Гласувайте за Ватикански Хляб Поверие от звездичките над този текст. Кулинарни рецепти, здравословно хранене, диети, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Ватикански Хляб Поверие. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.