Турски кекс с кадаиф

Турски кекс с кадаиф

0

сместа се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Опеченият кекс се изважда и се оставя да се охлади. Приготвяме сиропа от...

1

Вкусен Турски Кекс

Открий всички 74 подбрани съвети за вкусен турски кекс в Готвач.бг.
Кекс по турски

Кекс по турски

1 

смес се добавя брашното, ванилията и бакпулверът. Разбърква се много добре. Сместа се излива във форма за кекс и се пече 50 минути на 180...

Турски портокалов кекс

Турски портокалов кекс

 

Разбийте яйцата със захарта, прибавете сока и настърганата кора от 2 портокала, олиото, прясното мляко. В дълбок съд сложете брашното...

Кексул - турски десерт

Кексул - турски десерт

 

В тенджера поставете млякото, добавете кокосовите стърготини, захарта, ваниловата захар и бавно изсипвайте брашното. Разбърквайте непрекъснато с...

Кекс

Кекс

22 

се разбърква с брашното и орехите. Кексът се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса. Готовият кекс се обръща и се поръсва с пудра захар или пък се маже с течен шоколад....

Турски Соленки

Турски Соленки

4 

Всички продукти се разбъркват, като брашното се добавя постепенно и по-малко. Трябва да се получи меко тесто. От тестото се отделят топчета...

Турски сладкиш

Турски сладкиш

 

Яйцата се разбиват със захарта в продължение 3 минути. Добавят се олиото, прясното мляко, какао, бакпулверът, ванилия, брашното. Всичко се...

Турски бюрек

Турски бюрек

24 

с останалото масло отгоре и залейте със заливката. Турският бюрек се пече на 200 градуса за около 40 минути до зачервяване....

Турски хляб

Турски хляб

1 

Пресейте брашното със солта, направете кладенче, в което изсипете киселото мляко. Разтворете маята в 100 мл затоплена вода, заедно със захарта...

Турски катми

Турски катми

 

Всички продукти се смесват, сместа става като гъста боза. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 мин. След това в намаслен и...

Турски катмички

Турски катмички

2 

Киселото мляко, яйцата и олиото се разбиват. Отгоре се добавя сода, сол и брашно. Продължава се с разбъркването. Отначало се добавя 1.5...

Турски Късър

Турски Късър

 

Булгурът се накисва в топла вода, докато набъбне. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 2-3 с.л. масло до леко зачервяване. После към...