събота, 1 август
Хранене при възпален панкреас
Диета при проблеми

Хранене при възпален панкреас

0

Панкреасът представлява жлеза, разположена зад стомаха, в близост до дванадесетопръстника (началната част на тънките черва). За лечение на панкреатит е необходим пълен и точен анализ на общото състояние на организма.

1

Възпаление на Панкреас

Възпаление на Панкреас - здравни и кулинарни съвети и препоръки. Последните статии и материали на едно място. Кулинарни и здравни статии за Възпаление на Панкреас.
 • Възпаление на Панкреас - Хранене при болен панкреасДиета при проблеми

  Хранене при болен панкреас

  15.02.20135

  Храненето при заболяванията на задстомашната жлеза трябва да бъде съобразено с индивидуалните симптоми и степента на обострянето им.

 • Възпаление на Панкреас - Лечебната мощ на черния бъзКое за какво е полезно

  Лечебната мощ на черния бъз

  09.12.20140

  Черният бъз има изключително силно действие върху имунната система, често е наричан български женшен. Много билкари съветват преди всяка зима да се снабдим с билката, за да можем да си приготвяме отвари.

 • Възпаление на Панкреас - Мазните храни вредят повече на мъжетеКое за какво е полезно

  Мазните храни вредят повече на мъжете

  30.10.20140

  Обикновено чипсът, пуканките, сандвичите и останалите бързи закуски се отбягват повече от дамите, тъй като не се отразяват добре на фигурата им. Оказва се обаче, че не жените трябва да се притесняват толкова от тях, а господата.

 • Възпаление на Панкреас - СладникБилки

  Сладник

  25.03.20140

  Сладникът, известен като сладък корен, е билка, с която се лекуват всякакви бронхити, гастрит, язва, камъни в бъбреците. Сладник се приема като тинктура, сироп или отвара. Сладникът е антиоксидант и антидиуретик

 • Възпаление на Панкреас - ХидрастисБилки

  Хидрастис

  08.03.20140

  Хидрастисът представлява древно многогодишно растение, което произхожда от гористите местности на Канада и САЩ. Хидрастисът отдавна се използва като лекарство от американските индианци. Ползи от хидрастис.

 • Възпаление на Панкреас - Хрянът - подправка и лекарствоКое за какво е полезно

  Хрянът - подправка и лекарство

  06.04.20110

  Хрянът е приятна пикантна подправка, но той съдържа и много полезни вещества, които изчезват една седмица след настъргването му. Хрянът има антибактериални свойства.

 • Възпаление на Панкреас - Здравословни ползи от майоранатаКое за какво е полезно

  Здравословни ползи от майораната

  11.06.20150

  Здравословните ползи на мойорана се прилагат при възпаление на белите дробове и болки в гърдите, както и при главоболие и безсъние. Външно се използва под формата на етерично масло при мускулни болки и ставни проблеми

 • Възпаление на Панкреас - Мушмулите спират кървенетоХранене при проблеми

  Мушмулите спират кървенето

  26.11.20140

  Мушмулите имат и добро кръвоспиращо действие – отварата отново се приготвя с листата на растението. Мушмулата е много ефикасна и при кървяща диария.

 • Възпаление на Панкреас - Хидрастис - от американските индианци до днесХранене при проблеми

  Хидрастис - от американските индианци до днес

  25.11.20140

  Родината на хидратис са североизточните гористи области на САЩ и Канада. Билката е използвана още от американските индианци. Използваемата част са корените на растението.

 • Възпаление на Панкреас - Народна медицина със смрадликаКое за какво е полезно

  Народна медицина със смрадлика

  03.05.20140

  Смрадликата има затягащо, антисептично и противовъзпалително действие, в по-големи дози може да понижи кръвното налягане.

 • Възпаление на Панкреас - Джинджифилът помага при киселини в стомахаХранене при проблеми

  Джинджифилът помага при киселини в стомаха

  19.11.20121

  Джинджифилът е естествено средство което помага на стомашно-чревния тракт, той е възпиращо средство срещу възпаление и гадене, и е бил използвана в продължение на години за лечение на киселини.

 • Възпаление на Панкреас - Всички ползи за здравето от маточинатаКое за какво е полезно

  Всички ползи за здравето от маточината

  04.04.20140

  Маточината помага и за премахване на болка в областта на сърцето, препоръчва се при подагра. Маточината влияе добре също при някои форми на астма, грип и настинки. Билката успокоява мускулните спазми.

 • Възпаление на Панкреас - Смокините, които лекуватКое за какво е полезно

  Смокините, които лекуват

  30.08.20110

  Смокините са препоръчвани при лечението на астма, кашлица и простуда. Топла отвара от смокини във вода или мляко се използва при настинки и възпаление на дихателните пътища.

 • Възпаление на Панкреас - Симптоми при липса на витаминиВитамини

  Симптоми при липса на витамини

  23.02.20120

  Ролята на някои от по-важните витамини в човешкото тяло, както и симптомите при недостиг или пълна липса на един или повече от тях.

 • Възпаление на Панкреас - Вирджински хамамелисБилки

  Вирджински хамамелис

  08.05.20140

  Вирджинският хамамелис /Witch hazel/ е растение от семейство Хамамелидови. Вирджинският хамамелис произхожда от Северна Америка. Вирджинският хамамелис спира кървенето и има още много здравословни приложения

 • Възпаление на Панкреас - Пъпешът – основен враг на стресаКое за какво е полезно

  Пъпешът – основен враг на стреса

  18.08.20120

  Специални вещества, които се намират в пъпеша, ефективно преборват симптомите на стрес. Сок от пъпеш намалява умората и стреса, сочи експеримент върху 70 доброволци. Полезните свойства на пъпеша.

 • Възпаление на Панкреас - БъзБилки

  Бъз

  28.04.20148

  Народната медицина счита бъза за най-силната българска билка. Бъзът е растение, което е богато на много антиоксиданти и витамини. Бъз има доказани лечебни свойства, като помага и при случаи на рак.

 • Възпаление на Панкреас - ОчиболецБилки

  Очиболец

  21.02.20140

  Очиболец представлява многогодишно тревисто растение от семейство Розоцветни. Очиболецът цъфти от юни до август месец. Очиболецът действа запичащо и кръвоспиращо.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Възпаление на Панкреас - вкусни рецепти и материали за малки и големи. Всичко за Възпаление на Панкреас в нашия сайт. Гласувай за Възпаление на Панкреас от звездичките над този текст. Кулинарни рецепти, съвети за хранене, програми за отслабване, здравни препоръки. Приятно четене на тестваните ни рецепти и теми за Възпаление на Панкреас. Готвач.бг - национален портал за изпитани рецепти, правилно хранене, мнения и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.