четвъртък, 23 октомври
Хранене при възпален панкреас
Диета при проблеми

Хранене при възпален панкреас

0

Панкреасът представлява жлеза, разположена зад стомаха, в близост до дванадесетопръстника (началната част на тънките черва). За лечение на панкреатит е необходим пълен и точен анализ на общото състояние на организма.

1

Възпаление на Панкреас

Възпаление на Панкреас - здравни и кулинарни съвети и препоръки. Последните статии и материали на едно място. Кулинарни и здравни статии за Възпаление на Панкреас.
 • Възпаление на Панкреас - Хранене при болен панкреасДиета при проблеми

  Хранене при болен панкреас

  15.02.20133

  Храненето при заболяванията на задстомашната жлеза трябва да бъде съобразено с индивидуалните симптоми и степента на обострянето им.

 • Възпаление на Панкреас - ХидрастисБилки

  Хидрастис

  08.03.20140

  Хидрастисът представлява древно многогодишно растение, което произхожда от гористите местности на Канада и САЩ. Хидрастисът отдавна се използва като лекарство от американските индианци. Ползи от хидрастис.

 • Възпаление на Панкреас - СладникБилки

  Сладник

  25.03.20140

  Сладникът, известен като сладък корен, е билка, с която се лекуват всякакви бронхити, гастрит, язва, камъни в бъбреците. Сладник се приема като тинктура, сироп или отвара. Сладникът е антиоксидант и антидиуретик

 • Възпаление на Панкреас - Хрянът - подправка и лекарствоКое за какво е полезно

  Хрянът - подправка и лекарство

  06.04.20110

  Хрянът е приятна пикантна подправка, но той съдържа и много полезни вещества, които изчезват една седмица след настъргването му. Хрянът има антибактериални свойства.

 • Възпаление на Панкреас - Народна медицина със смрадликаКое за какво е полезно

  Народна медицина със смрадлика

  03.05.20140

  Смрадликата има затягащо, антисептично и противовъзпалително действие, в по-големи дози може да понижи кръвното налягане.

 • Възпаление на Панкреас - Джинджифилът помага при киселини в стомахаХранене при проблеми

  Джинджифилът помага при киселини в стомаха

  19.11.20121

  Джинджифилът е естествено средство което помага на стомашно-чревния тракт, той е възпиращо средство срещу възпаление и гадене, и е бил използвана в продължение на години за лечение на киселини.

 • Възпаление на Панкреас - Всички ползи за здравето от маточинатаКое за какво е полезно

  Всички ползи за здравето от маточината

  04.04.20140

  Маточината помага и за премахване на болка в областта на сърцето, препоръчва се при подагра. Маточината влияе добре също при някои форми на астма, грип и настинки. Билката успокоява мускулните спазми.

 • Възпаление на Панкреас - Смокините, които лекуватКое за какво е полезно

  Смокините, които лекуват

  30.08.20110

  Смокините са препоръчвани при лечението на астма, кашлица и простуда. Топла отвара от смокини във вода или мляко се използва при настинки и възпаление на дихателните пътища.

 • Възпаление на Панкреас - Симптоми при липса на витаминиВитамини

  Симптоми при липса на витамини

  23.02.20120

  Ролята на някои от по-важните витамини в човешкото тяло, както и симптомите при недостиг или пълна липса на един или повече от тях.

 • Възпаление на Панкреас - Вирджински хамамелисБилки

  Вирджински хамамелис

  08.05.20140

  Вирджинският хамамелис /Witch hazel/ е растение от семейство Хамамелидови. Вирджинският хамамелис произхожда от Северна Америка. Вирджинският хамамелис спира кървенето и има още много здравословни приложения

 • Възпаление на Панкреас - Пъпешът – основен враг на стресаКое за какво е полезно

  Пъпешът – основен враг на стреса

  18.08.20120

  Специални вещества, които се намират в пъпеша, ефективно преборват симптомите на стрес. Сок от пъпеш намалява умората и стреса, сочи експеримент върху 70 доброволци. Полезните свойства на пъпеша.

 • Възпаление на Панкреас - БъзБилки

  Бъз

  28.04.20148

  Народната медицина счита бъза за най-силната българска билка. Бъзът е растение, което е богато на много антиоксиданти и витамини. Бъз има доказани лечебни свойства, като помага и при случаи на рак.

 • Възпаление на Панкреас - ОчиболецБилки

  Очиболец

  21.02.20140

  Очиболец представлява многогодишно тревисто растение от семейство Розоцветни. Очиболецът цъфти от юни до август месец. Очиболецът действа запичащо и кръвоспиращо.

 • Възпаление на Панкреас - Ментата защитава от стрес и носи спокоен сънКое за какво е полезно

  Ментата защитава от стрес и носи спокоен сън

  20.03.20122

  Ментата е една от най-полезните билки заради много си полезни свойства. Ментата се препоръчва при стрес, нервно напрежение. Ментата осигурява спокоен сън.

 • Възпаление на Панкреас - Черният ни дроб не понася газираноКое за какво е полезно

  Черният ни дроб не понася газирано

  18.08.20120

  Черният дроб, който е основна пречистваща система в организма ни, не понася газирани напитки, алкохол, пържено, люто и замразено. Енергийните напитки също тормозят черния дроб.

 • Възпаление на Панкреас - Босилек за късмет и срещу зли силиКое за какво е полезно

  Босилек за късмет и срещу зли сили

  02.09.20120

  Босилекът се използва не само за подправка на ястия и салати, но също така и като лекарство във вид на отвара. Той е полезен при хрема, кашлица, зъбобол, липса на концентрация.

 • Възпаление на Панкреас - Подуване на стомаха и къркорене на черватаХранене при проблеми

  Подуване на стомаха и къркорене на червата

  28.12.20110

  Подуването на стомаха и къркоренето на червата са често срещани проблеми, които предизвикват силен дискомфорт. При непрестанна болка, повръщане и висока температура се търси лекар.

 • Възпаление на Панкреас - ПчелникБилки

  Пчелник

  12.05.20140

  Пчелникът e многогодишно тревисто растение със сиво-зелен цвят. Пчелникът принадлежи към семейство Устноцветни. Пчелникът притежава добро отхрачващо и дезинфекционно действие.

Избрано

Какво другите търсят

Възпаление на Панкреас - вкусни рецепти и материали за малки и големи. Всичко за Възпаление на Панкреас в нашия сайт. Гласувай за Възпаление на Панкреас от звездичките над този текст. Кулинарни рецепти, съвети за хранене, програми за отслабване, здравни препоръки. Приятно четене на тестваните ни рецепти и теми за Възпаление на Панкреас. Готвач.бг - национален портал за изпитани рецепти, правилно хранене, мнения и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.