Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

0

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...

1

Вълчи Тутманик

Прегледай всички 12 избрани предложения за вълчи тутманик в Готвач.бг.
Вълчи сарми

Вълчи сарми

1 

Издълбайте кочана на зелката и го сложете във вряща подсолена вода, в която сте сложили един дафинов лист. Оставете я да се вари около 10 минути...

Тутманик

Тутманик

 

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Вълчи сарми

Вълчи сарми

1 

Смесваме сухите подправки и овкусяваме начуканите вратни пържоли с тях, поръсваме с малко мазнина. Махаме твърдата част на зелевите листа и...

Вълчи макарони

Вълчи макарони

4 

Макароните се сваряват и се изсипват в намазнена тава, добавят се и замразените зеленчуци и се разбъркват. В сгорещена мазнина се запържва лука...

Вълча баница

Вълча баница

 

Нарежете месото на ситно (не по- големи парчета от 1 см.) Изпържете го до полуготовност. Нарежете праза също на ситно и го добавете към месото...

Вълчи хляб с кайма

Вълчи хляб с кайма

 

Смесваме каймата със ситно нарязания лук, яйцата, горчицата, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме много добре. Чушките нарязваме на ивички...

Вълча ябълка

Вълча ябълка

 

Вълча ябълка или обикновена вълча ябълка /Aristolochia clematitis L./ представлява многогодишно тревисто растение от семейство Копитникови...

Вълча салата

Вълча салата

3 

Нарежете бекона, чушката и шунката на ленти, луканката на парченца. Доматите и краставиците нарежете на парчета. Смесете всичко в купа, на дъното...

Тутманик Карниера

Тутманик Карниера

5 

студена фурна, която включвам на 180 градуса. . Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран....

Трицветен тутманик

Трицветен тутманик

 

Замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете малко да се отпусне и го разделете на 4 части. Разточете една част на кора с големината на...

Тутманик Хризантема

Тутманик Хризантема

 

В купа се сипва млякото, добавя маята, захарта и малко брашно. Оставя се трийсетина минути да втаса. Брашното се пресява и заедно с маята и...