Панирани миди

Панирани миди

2

Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме. Слагаме ги в маринатата...

1

Готвени Миди

Разгледай всички 24 авторски предложения за готвени миди в Готвач.бг.
Миди Фантазия

Миди Фантазия

като се слагат на огъня директно без да се размразяват. 2. За нашите миди Фантазия, кръстени така от мен поради фантастичния им вкус, първо ще...

Мариновани миди

Мариновани миди

Ако мидите са с черупка все още ги слагаме в подсолена вряща вода да врят за около - 4-5 минути, след което ги почистваме от черупките и...

Миди яхния

Миди яхния

Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите...

Миди Медитеранео

Миди Медитеранео

. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте. Добавете мидите и пак разбъркайте, след което налейте бялото вино. Похлупете мидите и ги гответе на слаб котлон около 10-15 минути. Добър апетит!...

Миди Саганаки

Миди Саганаки

5

Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона и запържете леко лука и пипера до омекване. Прибавете почистените предварително миди и след няколко...

Миди Натюр

Миди Натюр

1

съставки заедно с мидите. Гответе ги под капак за около 20 минути на слаб котлон, като разбърквате често. Това време трябва да е достатъчно, за да се отворят мидите. Да ви е сладко!...

Миди плакия

Миди плакия

1

Измийте мидите, с подходяща тел ги почистете от брадичката. Сложете на котлона да заврят виното, водата, нарязаният морков, дафиновият лист...

Пикантни миди по гръцки (Миди Саганаки)

Пикантни миди по гръцки (Миди Саганаки)

включването на котлона са готови - когато всички миди се отворят. Ако има неотворени миди, те се изхвърлят. През това време в друг дълбок съд в...

Миди по бургаски

Миди по бургаски

Мидите се задушават в тенджера с малко вода до тяхното отваряне, охлаждат се и им се маха горната черупка. Всяка мида се намазва със смес от...

Салата Табуле с миди

Салата Табуле с миди

Измийте и почистете мидите добре. Поставете ги в загрята тенджера, залейте с бялото вино и ги похлупете. Гответе мидите, докато се отворят...

Лесни панирани миди

Лесни панирани миди

Почистваме мидите много добре. В съд поставяме виното, лимоновия сок, олиото, солта и разбъркваме добре. Поставяме мидите в готовата марината...