Гюзлеми

Гюзлеми

45

, наръсете отново от плънката и прегънете другите краища, така че да се получи плик. Изпържете така приготвените гюзлеми в сгорещено олио от двете страни....

1

Гюзлеме на Български

Прегледай всички 49 подбрани съвети относно гюзлеме на български в Готвач.бг.
Домашни гюзлеми

Домашни гюзлеми

получите квадрат. Изпечете на сач или изпържете на тиган готовите гюзлеми и след това по желание намажете с масло. Забележка: Броят на гюзлемите зависи на колко късчета ще разделите тестото....

Класически гюзлеми

Класически гюзлеми

другият навън, така че да се получи осморка. Намазват се с мас и едното охлювче се захлупва върху другото. Разточва се гюзлеми с дебелина 5 мм. Пече се в предварително загрят сач, намазан с мазнина....

Вкусни гюзлеми

Вкусни гюзлеми

1

. Намажете корите с олио, поръсете всяка със сирене и завийте от 4-те страни, за да се получи квадрат. Намажете гюзлемите от едната страна с...

Лесни гюзлеми

Лесни гюзлеми

1

притискаме отгоре с точилката. Пържим гюзлемите в много мазнина до златист цвят....

Добруджански гюзлеми

Добруджански гюзлеми

тесто. Оформяме всички гюзлеми. Загряваме олио или разтопена мас в дълбока тенджерка и ги пържим една след друга от двете страни. Стават хрупкави и на мехурчета....

Гюзлеме с месна плънка

Гюзлеме с месна плънка

2

Набрашнете добре плота, изсипете всичкото брашно и направете кладенче в средата, където постепенно добавяйте водата, маята и солта. Замесете...

Лесни гюзлемета

Лесни гюзлемета

11

притиснете с пръсти, за да не се отваря плика. Така приготвените гюзлемета пускайте да се изпържат до златисто от двете страни в загрято олио в голям тиган с дебело дъно....

Домашно гюзлеме с прясно мляко

Домашно гюзлеме с прясно мляко

Приготвя се плънката, като сиренето се натрошава и разбърква с яйцата. От продуктите се замесва меко тесто, ако лепне, се добавя малко брашно...

Гюзлеме със спанак и извара

Гюзлеме със спанак и извара

4

, към който сме прибавили изварата. Покриваме ги с останалите кори и внимателно притискаме краищата им. Печем гюзлемето с предварително загрят тефлонов тиган от двете страни. Намазваме ги с масло и сервираме топли....

Гюзлеми по шуменски

Гюзлеми по шуменски

Замесва се тесто от брашното, солта и чаша хладка вода и се оставя да престои на хладно място около половин час. После тестото се разделя на...

Маслени гюзлеми със сирене

Маслени гюзлеми със сирене

2

Разстиламе пакета с кори и върху една мажем с маслото, след което наронваме от сиренето. По дължина подгъваме корите около 1 см. От късата...