Добруджански сиренки

Добруджански сиренки

1

, яйцата, разтопеното масло, солта и натрошеното сирене. Замесваме тесто. Покриваме със стреч фолио и оставяме да отлежи около 30 мин. Делим...

1

Добруджанки с Сирене

Открий всички 12 избрани предложения относно добруджанки с сирене в Готвач.бг.
Добруджанки

Добруджанки

12

Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...

Добруджански кръстачки

Добруджански кръстачки

1

Натрошаваме сиренето в чиния. Аз използвам сирене, което е твърдо, за 3-4 дни го държа в хладилника без вода, да изсъхне, да стане твърдо, да се...

Добруджански сач

Добруджански сач

Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...

Добруджанки с мая

Добруджанки с мая

2

с олио и посипана с брашно. Оставаме настрана за 30 минути на топло. Отгоре върху всяка добруджанка слагам масло. Поръсвам със сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран....

Добруджански милинки

Добруджански милинки

1

втасат на половина, полейте със заливката, приготвена от отделеното брашно, маслото и 1/2 ч.ч. вода. поръсете с натрошеното сирене и леко притиснете...

Добруджански гювеч

Добруджански гювеч

Месото нарязваме на порции и го запържваме в олиото, след което го вадим. В същата мазнина запържваме лука, нарязан на едро, прибавяме и...

Добруджански тиквеник

Добруджански тиквеник

Почистваме тиквата и я настъргваме. Запържваме я в дълбок съд със сгорещено олио. След като я отстраним от котлоно, прибавяме и захарта...

Добруджански катми

Добруджански катми

1

Разтворете содата в газираната вода. Разбъркайте яйцата, киселото мляко, содата и захарта. Започнете да прибавяте брашно и да бъркате...

Свински кебап по добруджански

Свински кебап по добруджански

Режем месото на кубчета. Измиваме и изчистваме свинските сърца и черен дроб, нарязваме ги. В сгорещената мазнина пържим месото и добавяме...

Добруджански рибник с шаран

Добруджански рибник с шаран

Измиваме, изчистваме и режем праза на колелца. В дълбока тенджера загряваме олиото и задушаваме праза и ориза. Прибавяме червения пипер и...

Добруджански малай като мъфини

Добруджански малай като мъфини

4

В Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати. Предвид че Добруджа е била част от Румъния...