Добруджански катми

Добруджански катми

1

дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни. Сервирайте с мед или плънка по желание....

1

Добруджански Катми

Открий всички 74 подбрани съвети относно добруджански катми в Готвач.бг.
Добруджански малай като мъфини

Добруджански малай като мъфини

4

В Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати. Предвид че Добруджа е била част от Румъния...

Добруджанки

Добруджанки

12

Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...

Добруджански сиренки

Добруджански сиренки

1

Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото. В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата...

Добруджански кръстачки

Добруджански кръстачки

1

казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село. Правят ги най-вече хора, които са преселници от Румъния или по скоро е предадена от тях тази рецепта. Да ви е сладко!...

Добруджански сач

Добруджански сач

3

Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...

Мъфини Добруджанки

Мъфини Добруджанки

и тогава да се прибави хлебената сода. След като киселото мляко шупне, по повърхността му се образуват множество мехурчета, последователно в...

Добруджански бюрек

Добруджански бюрек

1

Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане...

Добруджански гюзлеми

Добруджански гюзлеми

Взимаме си брашното и го пресяваме със сито. Слагаме брашното в купа. Затопляме леко водата. По средата на брашното правим кладенче и слагаме...

Добруджански топки

Добруджански топки

Маята се захваща, като се разтваря в топлата вода заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути да...

Добруджански милинки

Добруджански милинки

1

, за да влезе по-навътре. След като милинките втасат напълно, напръскайте ги с разбито яйце и ги сложете да се изпекат в умерено загряна фурна. Са ви е сладко!...

Добруджански гювеч

Добруджански гювеч

от доматите, както и изчистения и измит ориз. Ястието прехвърляме в гювеч, заливаме го с топла вода и печем да готовност. След като го извадим от фурната, го ръсим със ситно нарязания магданоз....