Домашен тутманик

Домашен тутманик

33

втасалия тутманик с малко олио отгоре и сложете да се изпече до готовност. Проверявайте го с клечка. Изпечения тутманик увийте в кърпа....

1

Домашен Тутманик

Разгледай всички 12 подбрани съвети за домашен тутманик в Готвач.бг.
Тутманик

Тутманик

 

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Мандраджийски тутманик

Мандраджийски тутманик

 

. Пече се на 180 градуса за около 70-90 мин. След като е изпечен и готов тутманика още горещ се минава с бучка масло. Източник: Кулинарен блог...

Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

 

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...

Рязан тутманик

Рязан тутманик

 

Разтваряте маята в топлата вода със захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне, я добавяте към брашното и останалите продукти. С постепенно...

Бухнал тутманик

Бухнал тутманик

 

натрошено на по-едро), добавя се и олиото. Смесват се бакпулвера и брашното и се прибавят към основната смес за тутманика. Разбърква се и е готово...

Селски тутманик

Селски тутманик

1 

Замесва се тесто от продуктите. Разделя се на около 5 топчета и се оставя да втаса. След това се разтеглят, поставят се в намазнена тава и се...

Софийски тутманик

Софийски тутманик

13 

пожелание поръсете със сусам. Оставете софийският тутманик да почине за около 15 минути и го пъхнете да се изпече в загряна умерена фурна на 200 градуса около 40 минути....

Памук тутманик

Памук тутманик

1 

оставете отново да втаса. Изпечете във фурна до златисто. Готовият тутманик напръскайте с малко вода и оставете да омекне. Поднесете с мляко, компот или айран....

Персийски тутманик

Персийски тутманик

7 

. Намажете повърхността с добре разбито яйца. Персийският тутманик се пече около 45 минути на 180 градуса до златиста коричка....

Бабиният тутманик

Бабиният тутманик

22 

умерена фурна около 40 минути - отгоре трябва да е златисто. Отнема доста време, но си заслужава! Както баба казваше, за да е пухкав истинският тутманик, трябва да втаса 3 пъти. Да ви е сладко!...

Тутманик Богданка

Тутманик Богданка

2 

Разбиваме яйцата. Прибавяме водата, солта, захарта и пресятото брашно. Замесваме меко тесто и го разделяме на две части. В тавичка разтопяваме...