Домашен тутманик

Домашен тутманик

33

втасалия тутманик с малко олио отгоре и сложете да се изпече до готовност. Проверявайте го с клечка. Изпечения тутманик увийте в кърпа....

1

Домашен Тутманик със Сода

Прегледай всички 50 кулинарни идеи за домашен тутманик със сода в Готвач.бг.
Тутманик със сода

Тутманик със сода

 

Три от яйцата се разбъркват и към тях се прибавят киселото мляко с разтворената в него сода. Добавя се разтопено масло, натрошено сирене, брашно...

Домашна постна содена питка

Домашна постна содена питка

 

Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче. Сипваме водата, зехтина и загасената в оцета сода. Замесваме тесто и оставяме да...

Тутманик

Тутманик

 

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Амонячна сода

Амонячна сода

 

непоносимост към содата, трябва да се ориентират към друг набухвател – бакпулвер или сода бикарбонат....

Сода бикарбонат

Сода бикарбонат

 

отстраняване на същия проблем може да се използва и под мишниците. Домашна паста за зъби със сода за хляб 2 с.л. сода за хляб + 2 капки етерично...

Разликата между амонячна сода и сода бикарбонат

Разликата между амонячна сода и сода бикарбонат

1 

В своята същност амонячната сода и содата бикарбонат са химични набухватели. Те действат основно в кисела среда. Действието и на двете е...

Бачковски тутманик

Бачковски тутманик

 

тутманика по избор. Вит тутманик: Взимаме топка с размера на два юмрука и издърпване като за мекици. Слагаме по 1 и1/2 лъжица разтопено...

Рязан тутманик

Рязан тутманик

 

. Оставяте да почине във фурната, включена на 50 градуса, когато се навдигне, я увеличавате на 180 градуса. Печете до хубав загар. След като извадите тутманика, напръскайте с вода и покрийте с кърпа. Да ви е сладко!...

Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

 

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...

Мандраджийски тутманик

Мандраджийски тутманик

 

. Пече се на 180 градуса за около 70-90 мин. След като е изпечен и готов тутманика още горещ се минава с бучка масло. Източник: Кулинарен блог...

Панагюрски тутманик

Панагюрски тутманик

11 

топчета. За целта топчетата трябва да са едно спрямо друго по-големи. Така готовият тутманик се поставя в тавичка, застлана с хартия за печене...