Домашен тутманик

Домашен тутманик

33

втасалия тутманик с малко олио отгоре и сложете да се изпече до готовност. Проверявайте го с клечка. Изпечения тутманик увийте в кърпа....

1

Домашен Тутманик със Сода

Прегледай всички 50 кулинарни идеи за домашен тутманик със сода в Готвач.бг.
Тутманик със сода

Тутманик със сода

 

Три от яйцата се разбъркват и към тях се прибавят киселото мляко с разтворената в него сода. Добавя се разтопено масло, натрошено сирене, брашно...

Домашна постна содена питка

Домашна постна содена питка

 

Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче. Сипваме водата, зехтина и загасената в оцета сода. Замесваме тесто и оставяме да...

Тутманик

Тутманик

 

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Амонячна сода

Амонячна сода

 

непоносимост към содата, трябва да се ориентират към друг набухвател – бакпулвер или сода бикарбонат....

Сода бикарбонат

Сода бикарбонат

 

отстраняване на същия проблем може да се използва и под мишниците. Домашна паста за зъби със сода за хляб 2 с.л. сода за хляб + 2 капки етерично...

Разликата между амонячна сода и сода бикарбонат

Разликата между амонячна сода и сода бикарбонат

1 

В своята същност амонячната сода и содата бикарбонат са химични набухватели. Те действат основно в кисела среда. Действието и на двете е...

Памук тутманик

Памук тутманик

2 

оставете отново да втаса. Изпечете във фурна до златисто. Готовият тутманик напръскайте с малко вода и оставете да омекне. Поднесете с мляко, компот или айран....

Маминият тутманик

Маминият тутманик

 

тутманик, Завит тутманик, Бабиният тутманик, Мързелив тутманик, Тутманик по болярски, Тутманик на бурми....

Софийски тутманик

Софийски тутманик

13 

пожелание поръсете със сусам. Оставете софийският тутманик да почине за около 15 минути и го пъхнете да се изпече в загряна умерена фурна на 200 градуса около 40 минути....

Бабиният тутманик

Бабиният тутманик

22 

умерена фурна около 40 минути - отгоре трябва да е златисто. Отнема доста време, но си заслужава! Както баба казваше, за да е пухкав истинският тутманик, трябва да втаса 3 пъти. Да ви е сладко!...

Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

 

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...