Домашен хляб

Домашен хляб

4

оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло. Поставете в намаслена форма за хляб (26 х 12...

1

Домашен Хляб със Суха мая

Прегледай всички 48 подбрани съвети за домашен хляб със суха мая в Готвач.бг.
Селски хляб с мая

Селски хляб с мая

1 

Пресявате си брашното и с част от него, част от водата, захарта и маята си правите кашицата да активирате маята. Другата част от водата и солта...

Домашни бухти с мая

Домашни бухти с мая

10 

Яйцата се разбиват с млякото, прибавят се солта и захарта. При непрекъснато бъркане се изсипва брашното, в което е разбъркана маята...

Домашни пърленки без мая

Домашни пърленки без мая

4 

В купа се слагат киселото мляко, солта, захарта и содата. Всичко се разбърква добре и към него се прибавя брашното. От получената смес се...

Домашни кашкавалки с мая

Домашни кашкавалки с мая

 

Прясното мляко се затопля и маята се разтваря в него, заедно с подправките. Брашното се пресява в дълбок съд и се прави кладенче. Вътре се...

Домашна вита баница с мая

Домашна вита баница с мая

2 

Размийте маята във водата. Направете кладенче в пресятото брашно сипете маята, разтворената в оцета сода, киселото мляко, солта и маслото...

Домашен хляб без глутен

Домашен хляб без глутен

 

. Оставете да втаса и след това изпечете в загряна на 200 градуса фурна за около половин час. Готовият хляб без глутен се вади върху решетка, за да изстине....

Домашен хляб с мляко

Домашен хляб с мляко

1 

45 до 60 мин. След това оформяме тестото с формата на хляб, отгоре се правят 5-6 резки (добре е да се пече във форма за печене на хляб). Ако...

Домашен ръчно направен хляб

Домашен ръчно направен хляб

 

олио. С много остър нож правя няколко разреза, немного дълбоки. Оставям да втасва за втори път. Загрявам фурната до 160 градуса и пека хляба до готовност. Топлия хляб напръсквам със студена вода и завивам в чиста кърпа....

Домашен хляб с украса

Домашен хляб с украса

1 

загрята фурна на 180 градуса до готовност около 55 минути. Изважда се и охлаждаме върху решетка, чак тогава се нарязва с къдрав нож. Най вкусен е домашният хляб!...

Домашен хляб с масло

Домашен хляб с масло

 

. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. Когато тестото е втасало, го премесваме отново и оформяме на хляб. Слагаме го върху хартия за печене...

Домашен хляб с квас

Домашен хляб с квас

4 

мая. След като го омесите го покривате с фолио и го оставяте да втаса. За този процес са необходими около 2-3 ч. Когато е готова внимателно се...