Домашно приготвен хляб без мая

Домашно приготвен хляб без мая

0

опечен отвътре. Когато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба. Завиваме го с леко влажна кърпа и го оставяме да престои за малко....

1

Домашен Хляб със Суха мая

Прегледай всички 70 подбрани съвети за домашен хляб със суха мая в Готвач.бг.
Домашен хляб

Домашен хляб

4

оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло. Поставете в намаслена форма за хляб (26 х 12...

Селски хляб с мая

Селски хляб с мая

1

Пресявате си брашното и с част от него, част от водата, захарта и маята си правите кашицата да активирате маята. Другата част от водата и солта...

Домашни пърленки без мая

Домашни пърленки без мая

4

В купа се слагат киселото мляко, солта, захарта и содата. Всичко се разбърква добре и към него се прибавя брашното. От получената смес се...

Домашни кашкавалки с мая

Домашни кашкавалки с мая

Прясното мляко се затопля и маята се разтваря в него, заедно с подправките. Брашното се пресява в дълбок съд и се прави кладенче. Вътре се...

Домашни бухти с мая

Домашни бухти с мая

10

Яйцата се разбиват с млякото, прибавят се солта и захарта. При непрекъснато бъркане се изсипва брашното, в което е разбъркана маята...

Домашен селски хляб

Домашен селски хляб

2

солта, правим кладенче и слагаме шупналата мая. Замесваме меко еластично тесто, което слагаме в набрашнена купа, за да втаса. Когато тестото...

Домашен хляб с мак

Домашен хляб с мак

добавяме солта. Оформяме си кладенче и прибавяме и шупналата мая. Слагаме, също така и около половин ч.ч. маково семе. Започваме да месим на...

Домашен хляб с плънка

Домашен хляб с плънка

мая, с щипка захар в нея. За плънката запържваме колбаса с малко олио, изпържваме чушките и добавяме доматките. Оставяме да поизври сосът...

Домашен сплетен хляб

Домашен сплетен хляб

ръце. Вземат се три фитила и се сплитат на плитка. Поставя се в намаслена тавичка. С останалите три фитила се оформя втория хляб. Хлябът...

Хляб с домашен квас

Хляб с домашен квас

хладилника и така до следващото месене. Този хляб е много вкусен - има леко кисел вкус и не се съхранява в найлон, а завит в кърпа....

Домашен ръчно направен хляб

Домашен ръчно направен хляб

олио. С много остър нож правя няколко разреза, немного дълбоки. Оставям да втасва за втори път. Загрявам фурната до 160 градуса и пека хляба до готовност. Топлия хляб напръсквам със студена вода и завивам в чиста кърпа....