Домашен хляб с квас

Домашен хляб с квас

4

каша. Към нея добавяте отделения квас и започвате да добавяте брашно и да замесвате постепенно.Тестото с квас става малко по-меко от тестото с...

1

Домашна Бърза Квас

Разгледай всички 41 кулинарни идеи за домашна бърза квас в Готвач.бг.
Квас и квасен хляб

Квас и квасен хляб

4 

Първо да си направим квас - не е сложно, но се иска малко време (само за първия път)! Пълнозърнестото брашно се размесва с вода и лъжица в...

Домашен хляб с квас от нахут

Домашен хляб с квас от нахут

2 

Тестото ръчно се замесва от вечерта. Покрива се с кърпа или фолио. Втасва цяла нощ във изключена фурна. Сутринта се размесва за кратко с...

Квас от червено цвекло

Квас от червено цвекло

 

. След 1 ден се появяват малки мехурчета. След още два дни квасът се прецежда и се оставя да се охлади....

Вкусни туртички с квас

Вкусни туртички с квас

 

Разбийте яйцата и пресейте брашното. От получения домашен квас прибавете 2 с.л към сместа. Добавете и останалите продукти и започнете да...

Квас с хмел

Квас с хмел

 

, оставя се за едно денонощие и се прецежда. Прецежда се през три слоя марля и се добавя захарта. Разбърква се добре, за да се разтвори захарта напълно. Квасът се съхранява на студено....

Руски квас с джинджифил

Руски квас с джинджифил

 

Хлябът се нарязва на филии и се пече на 100 градуса в продължение на 25 минути. След това фурната се увеличава на 200 градуса и хлябът се пече...

Питка с квас

Питка с квас

 

. Може да го разбърквате от време на време. След седмица квасът ще започне да изпълва буркана. Ако стане като шупнала мая на мехурчета значи е...

Мекици с квас

Мекици с квас

 

Тестото се замесва вечерта и престоява цяла нощ. На сутринта пържите мекичките. Мекиците с квас стават с една приказна хрупкава коричка, вътре меки и пухкави с леко кисела жилка....

Ферментирало цвекло (квас)

Ферментирало цвекло (квас)

 

отваряне и разклащане на буркана не би трябвало да се случи). Можете да пробвате вкуса на кваса всеки ден, за да се провери дали вече е...

Кавказки слабоалкохолен квас

Кавказки слабоалкохолен квас

1 

Овесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до...

Руски ягодов квас

Руски ягодов квас

 

бутилка се слагат по няколко стафиди и се затварят. Оставят се за 2 дни на топло и 2 дни на хладно. След това квасът е готов за консумация....