Хляб с домашен квас

Хляб с домашен квас

0

Квасът се съхранява в хладилник и се ''събужда'' по следния начин: налива се в стъклена купа, прибавя се солта, захарта и бялото брашно...

1

Домашна Бърза Квас

Разгледай всички 43 кулинарни идеи за домашна бърза квас в Готвач.бг.
Домашен хляб с квас

Домашен хляб с квас

4

каша. Към нея добавяте отделения квас и започвате да добавяте брашно и да замесвате постепенно.Тестото с квас става малко по-меко от тестото с...

Квас и квасен хляб

Квас и квасен хляб

4

Първо да си направим квас - не е сложно, но се иска малко време (само за първия път)! Пълнозърнестото брашно се размесва с вода и лъжица в...

Домашен хляб с квас от нахут

Домашен хляб с квас от нахут

2

Тестото ръчно се замесва от вечерта. Покрива се с кърпа или фолио. Втасва цяла нощ във изключена фурна. Сутринта се размесва за кратко с...

Вкусни туртички с квас

Вкусни туртички с квас

Разбийте яйцата и пресейте брашното. От получения домашен квас прибавете 2 с.л към сместа. Добавете и останалите продукти и започнете да...

Квас от червено цвекло

Квас от червено цвекло

. След 1 ден се появяват малки мехурчета. След още два дни квасът се прецежда и се оставя да се охлади....

Квас с хмел

Квас с хмел

, оставя се за едно денонощие и се прецежда. Прецежда се през три слоя марля и се добавя захарта. Разбърква се добре, за да се разтвори захарта напълно. Квасът се съхранява на студено....

Руски квас с джинджифил

Руски квас с джинджифил

Хлябът се нарязва на филии и се пече на 100 градуса в продължение на 25 минути. След това фурната се увеличава на 200 градуса и хлябът се пече...

Мекици с квас

Мекици с квас

Тестото се замесва вечерта и престоява цяла нощ. На сутринта пържите мекичките. Мекиците с квас стават с една приказна хрупкава коричка, вътре меки и пухкави с леко кисела жилка....

Питка с квас

Питка с квас

. Може да го разбърквате от време на време. След седмица квасът ще започне да изпълва буркана. Ако стане като шупнала мая на мехурчета значи е...

Кавказки слабоалкохолен квас

Кавказки слабоалкохолен квас

1

Овесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до...

Руски ягодов квас

Руски ягодов квас

бутилка се слагат по няколко стафиди и се затварят. Оставят се за 2 дни на топло и 2 дни на хладно. След това квасът е готов за консумация....