
лесно и бързо в домашни условия. Няма нищо по-вкусно от домашно направена извара. За това ето ви няколко предложения за това как да си направите...

В купа замесваме не много твърдо тесто от изварата, размекнатото масло, содата и солта.
Разточваме го внимателно и с помощта на чаша...

на котлона за 4-5 минути, и го сваляме от котлона. Оставяме да се утаи.
Прецеждаме през марля и съхраняваме изварата в хладилника....

, бадеми, пече се и се поднася с различни сладка. В домашни условия лесно може да си приготвите сами извара.
Извара с подкваса
Сложете млякото да...

Вкъщи може да си направите извара, която ще е много по-вкусна от тази в магазина. Ако използвате домашно мляко от проверен производител...

настрана и изчакваме да изстине.
Прецеждаме през тензух и консумираме или съхраняваме в хладилник 2-3 дни.
От литър мляко се получи около 200-250 г извара....

Пресейте брашното в плитък съд, прибавете размекнатото масло, изварата и солта. Замесете меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 3-4 см...

Слагаме бисквитите в блендер или кухненски робот и мелим.
Към готовата смес поставяме захарта, ванилията, изварата и смлените ядки...

Суроватъчната извара е класическата извара, получена чрез термично пресимане на белтъчините в суроватката. Суроватката е течността, останала...

.
Нареждат се патладжаните. Поръсват се с нарязаните на едро орехи и изварата и отново се редуват слоевете, като се завършва с корите. Поръсва се с настърган кашкавал и се пече 1 час на 200 градуса....

. Прибираме в хладилник за час.
В купа слагаме изварата, сметаната, лимоновата кора и захарта. Разбиваме до получаването на пухкав крем. Разпределяме...