Пита-Погача

Пита-Погача

0

Вземете дълбока купа, в която да си сложите прясното мляко, след като е леко затоплено, сложете маята, солта, захарта, олиото и бъркайте с тел...

1

Домашно Приготвени Погачи

Прегледай всички 42 подбрани съвети за домашно приготвени погачи в Готвач.бг.
Погача

Погача

2

големи парчета. Подредете парчетата в намазнена дълбока тава. Оставете питата да втаса и намажете с разбит жълтък с малко вода. Поръсете леко...

Пухкава домашна погача

Пухкава домашна погача

всяка се прави прорез по средата. Върха се промушва отдолу нагоре и се оформя лист. От двете празни страни се редят по 3 листа. Оформената пита...

Пухкава домашна погача с мая

Пухкава домашна погача с мая

Разтваряме маята в топлото мляко със захарта и малко брашно. След това добавяме киселото мляко, олиото, 1 яйце +1 белтък (жълтъка отделяме...

Овесена Погача

Овесена Погача

, намажете с заделеното масълце и напръскайте с вода. Завийте с чиста кърпа за 5 минути и след това доохладете върху решетка! Изненадващо вкусна, здравословна погача! Добър апетит!...

Осмомартенска погача

Осмомартенска погача

2

погачата да втаса, след което намажете с разбит жълтък с малко мляко и олио. Печете в загрята фурна на 160 градуса за не по малко от 40 минути....

Селска погача

Селска погача

1

. Доомесете заделеното тесто с останалото брашно. В зависимост по какъв повод правите погачата, направете с орнаменти и украсете питата с тях. Изчакайте да втаса окончателно и я изпечете в умерена фурна....

Коледна погача

Коледна погача

намаслена тавичка и оставяме погачата да удвои обема си. Разбиваме жълтъка с прясното мляко и намазваме отгоре. Коледната погача се изпича за около 40 минути, като се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса....

Погача Роза

Погача Роза

останалото брашно и омесете меко тесто. Оставете да втаса за около час и половина. Пригответе плънката, като смесите сиренето със сметаната. След...

Ангелска Погача

Ангелска Погача

2

подкова (виж снимката за яснота). Наредената погача се намазва с разбит жълтък с 1 с.л. вода и се поръсва сусам и украса по избор. Оставя се за 20 минути и печем в умерена фурна до готовност....

Богата погача

Богата погача

Маята се разтваря заедно със захарта в топлото прясно мляко. Заедно с останалите продукти се замесва меко тесто. Оставете го да втаса...

Класическа погача

Класическа погача

много хубаво, като се бие 120 пъти. Правят се 6 питки, които престояват малко, след което се разточват по отделно, налагат се по 3 една върху друга...