вторник, 28 юли
Заразено свинско месо прати 15 човека в болница
Кулинарни Новини

Заразено свинско месо прати 15 човека в болница

0

15 души от пловдивското село Храбрино и от град Стамболийски са постъпили в болница, след като са се заразили с трихинелоза от консумацията на свинско месо.

1

Домашно Пушене на Месо

Домашно Пушене на Месо - направи си сам идеи и препоръки. Статии и текстове на едно място. Готварски и здравни материали за Домашно Пушене на Месо.
 • Домашно Пушене на Месо - Как да сготвим домашна кокошкаКулинарни Съвети

  Как да сготвим домашна кокошка

  18.01.20130

  Ако имате възможността да похапвате домашно произведени продукти, вие сте истински късметлии. Но има ли разлика в приготвянето на домашно животно и такова купено от магазина?

 • Домашно Пушене на Месо - Да си направим сушено месоКакво да сготвя

  Да си направим сушено месо

  30.12.20126

  Домашното си е домашно, кой каквото ще да говори. А домашно сушеното месо е деликатес, който не може да бъде изместен от което и да е друго купено мезе. Стига да го направите както трябва разбира се. Ето как:

 • Домашно Пушене на Месо - Коя подправка за какво се използва?Кулинарни Съвети

  Коя подправка за какво се използва?

  13.08.20120

  Всяка една подправка е по-подходяща за определено ястие, отколкото друга. Джинджифилът е подходящ за печено свинско месо, кюфтета, печено прасенце, китайски ястия и супи, плодови салати.

 • Домашно Пушене на Месо - Домашно опушване на месоКулинарни Съвети

  Домашно опушване на месо

  20.01.20130

  Когато искате да си приготвите домашно пушено месо, обикновено месото първо се осолява, после се суши и след това се опушва, закачено на кука или в марля. Пушено месо на фурна.

 • Домашно Пушене на Месо - Защо чаят е полезен за пушачитеКое за какво е полезно

  Защо чаят е полезен за пушачите

  08.12.20131

  Както знаете, мъжете пушачи в България са повече от жените. Според учените от Швеция, пиенето на кафе или чай редовно, ще помогне на господата да намалят риска от атеросклероза.

 • Домашно Пушене на Месо - Как да разпознаем прясното месоКулинарни Съвети

  Как да разпознаем прясното месо

  07.05.20132

  Прясното месо има специфични особености, които трябва да установите. Миризмата на различните видове месо е определяща за неговата свежест.

 • Домашно Пушене на Месо - Храните-табу по цял святЛюбопитно

  Храните-табу по цял свят

  10.05.20150

  Заради религиозни или чисто гастрономически причини в някои страни по света консумацията на някои храни е абсолютно табу.

 • Домашно Пушене на Месо - Да си направим домашно краве маслоКулинарни Съвети

  Да си направим домашно краве масло

  29.04.20126

  Приготвянето на домашно краве масло е лесно и не отнема много усилия. Направете си краве масло вкъщи и се радвайте на полезните му свойства.

 • Домашно Пушене на Месо - Как да си направим фъстъчено маслоКакво да сготвя

  Как да си направим фъстъчено масло

  04.10.20140

  Фъстъченото масло има редица приложения. То е едновременно енергийна закуска и вкусен десерт, намазано върху филийка. Домашно фъстъчено масло може да приготвите съвсем лесно

 • Домашно Пушене на Месо - Селен в хранатаКое за какво е полезно

  Селен в храната

  08.03.20121

  Селенът е минерал, необходим на нашия организъм в малки количества. Той предпазва тялото ни от развитието на някои хронични заболявания, злокачествени заболявания, сърдечни болести, укрепва имунната система.

 • Домашно Пушене на Месо - Методи за опушване на месаКулинарни Съвети

  Методи за опушване на меса

  09.04.20130

  В наши дни, процесите на опушване нямат нищо общо с тези, практикувани преди години. За да стане по-бързо производството, днес се ползват химически аналози на този естествен и придаващ прекрасен вкус и аромат пушек.

 • Домашно Пушене на Месо - Свинското месо също регистрира дефицитКулинарни Новини

  Свинското месо също регистрира дефицит

  30.05.20140

  След плодовете, зеленчуците, билките и подправките, се оказва, че и голяма част от свинското месо по родните пазари не е българско производство, а внос.

 • Домашно Пушене на Месо - Пълнеем ли от месото?Кое за какво е полезно

  Пълнеем ли от месото?

  26.10.20120

  Според някои диетолози хората, които ядат предимно месо, рискуват да напълнеят повече от хората, които употребяват по-малко месо.

 • Домашно Пушене на Месо - Консервиране на нераздробено месоКулинарни Съвети

  Консервиране на нераздробено месо

  03.03.20131

  За да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.

 • Домашно Пушене на Месо - 300 кг негодно месо иззеха от заведения за храненеКулинарни Новини

  300 кг негодно месо иззеха от заведения за хранене

  18.05.20121

  За пореден път месо и местни продукти, с неустановен произход и документи са иззети от вериги за бързо хранене, месарници и магазини за месо в област Хасково. 300 кг месо са насочени към екарисаж

 • Домашно Пушене на Месо - Какво има в колбасите?Кое за какво е полезно

  Какво има в колбасите?

  04.08.20124

  Освен месо в колбасите има много други съставки, някои от които изобщо не са полезни за организма, а други са направо вредни. В колбасите има различни видове оцветители, подобрители на вкуса и дори нитрити.

 • Домашно Пушене на Месо - Не прекалявайте с месо, заплашва ви слепотаКое за какво е полезно

  Не прекалявайте с месо, заплашва ви слепота

  14.12.20111

  Хората, които консумират повече от 10 порции свинско, овче или говеждо месо седмично, са заплашени от увреждане на ретината и ослепяване. Пилешкото месо намалява риска от ослепяване.

 • Домашно Пушене на Месо - Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни Съвети

  Кулинарни тайни при приготвянето на месо

  26.03.20110

  Когато печете цяло парче месо, направете разрези по краищата му. Пърженото месо не трябва да престоява дълго, защото губи вкусовите си качества. Притопляйте печено месо на водна баня във фурната.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Домашно Пушене на Месо - вкусни рецепти и теми за малки и големи. Всичко за Домашно Пушене на Месо под един покрив. Оцени Домашно Пушене на Месо от звездите над текста. Готварски рецепти, правилно хранене, програми за отслабване, здравни съвети. Приятно четене на тестваните ни рецепти и теми на тема Домашно Пушене на Месо. Готвач.бг - национален сайт за изпитани рецепти, диетично хранене, мнения и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.