неделя, 4 октомври
Лечебни свойства на хинап
Кое за какво е полезно

Лечебни свойства на хинап

2

Вижте кои са лечебните свойства на идващото от Китай желязно дърво и как можете да го отгледате в собствената си градина. Плодовете на хинап са изключително полезни а дръвчето му вирее отлично и у нас.

1

Дърво Хинап

Дърво Хинап - кулинарни идеи и препоръки. избрани статии и материали на едно място. Готварски и здравни препоръки за Дърво Хинап.
 • Дърво Хинап - Хинап - Китайска фурмаПлодове

  Хинап - Китайска фурма

  04.03.20141

  Хинапът, наричан още китайска фурма е много ценен плод, който се използва срещу различни болежки. Хинапът се консумира най-често в прясно състояние. Хинапът помага за намаляване на раздразнителността и стреса.

 • Дърво Хинап - Как да изсушим хинапКулинарни Съвети

  Как да изсушим хинап

  05.10.20140

  Хинапът или както още се нарича китайка фурма, е един от най-полезните плодове, но малцина от българи са запознати с него. Хинапът може да бъде изсушен и така полезните му свойства да се засилят.

 • Дърво Хинап - Ягодово дървоПлодове

  Ягодово дърво

  19.02.20141

  Ягодовото дърво, наричано и само арбутус представлява вечнозелен нискорастящ храст. Ягодовото дърво е лесно за отглеждане растение. Плодовете на ягодовото дърво се използват за сладка и конфитюри.

 • Дърво Хинап - В Йерусалим вирее най-старото маслиново дървоЛюбопитно

  В Йерусалим вирее най-старото маслиново дърво

  03.01.20110

  Най-старото маслиново дърво в света, което е на възраст между 5000 и 7000 години, вирее близо до Йерусалим. Съществуват много видове маслини. С какви храни и питиета вървят различните маслини.

 • Дърво Хинап - Дърво ражда по 40 различни плодаЛюбопитно

  Дърво ражда по 40 различни плода

  04.08.20140

  Тези дървета се разсаждат от скулптора Сам ван Ейкън – той успява да облагороди съществуващи дървета, присаждайки към тях резници или пъпки от различни видове овошки.

 • Дърво Хинап - Сандалово дървоБилки

  Сандалово дърво

  08.05.20140

  Сандаловото дърво е познато още преди 4000 години. Сандаловото дърво се използва за направа на много ценно етерично масло. Сандаловото дърво има невероятен аромат.

 • Дърво Хинап - Чаено дървоБилки

  Чаено дърво

  08.05.20140

  Чаеното дърво /Tea tree/ представлява растение от семейство Миртови. Чаеното дърво се използва за добиване на етерично масло. Чаеното дърво е отличен антисептик.

 • Дърво Хинап - Дафиновият лист - подправка и лекарствоКулинарни Съвети

  Дафиновият лист - подправка и лекарство

  21.09.20110

  Като дъвчете дафинов лист, можете да успокоите възпаление в устната кухина. Отварата от дафинови листа възбужда апетита и подобрява храносмилането.

 • Дърво Хинап - Как сами да си опушим месоКакво да сготвя

  Как сами да си опушим месо

  04.10.20121

  Използването на топлината и дим за запазване на месо и риба, е прилагано в продължение на хиляди години. И днес в домашни условия може да си приготвите опушено месо с автентичен вкус.

 • Дърво Хинап - Отглеждане на маслиниДвор и Градина

  Отглеждане на маслини

  20.05.20140

  Отглеждането на маслини изисква някои основни познания за този процес. На първо място е засаждането. Изберете място, добре огрявано от слънцето.

 • Дърво Хинап - Хининово дървоБилки

  Хининово дърво

  09.05.20140

  Хининовото дърво е спасило милиони хора от смърт поради треска и малария. Хининовото дърво се използва за направата на различни лекарства. Хининовото дърво расте в тропиците.

Избрано

Какво другите търсят

Какво Ново

Дърво Хинап - превъзходни рецепти и статии за всеки ден и вкус. Всичко за Дърво Хинап на едно място. Оцени Дърво Хинап от звездите над този текст. Готварски рецепти, здравословно хранене, диети, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Дърво Хинап. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.