четвъртък, 30 юли
Лечебни свойства на хинап
Кое за какво е полезно

Лечебни свойства на хинап

2

Вижте кои са лечебните свойства на идващото от Китай желязно дърво и как можете да го отгледате в собствената си градина. Плодовете на хинап са изключително полезни а дръвчето му вирее отлично и у нас.

1

Дърво Хинап

Дърво Хинап - кулинарни идеи и препоръки. избрани статии и материали на едно място. Готварски и здравни препоръки за Дърво Хинап.
 • Дърво Хинап - Хинап - Китайска фурмаПлодове

  Хинап - Китайска фурма

  04.03.20141

  Хинапът, наричан още китайска фурма е много ценен плод, който се използва срещу различни болежки. Хинапът се консумира най-често в прясно състояние. Хинапът помага за намаляване на раздразнителността и стреса.

 • Дърво Хинап - Как да изсушим хинапКулинарни Съвети

  Как да изсушим хинап

  05.10.20140

  Хинапът или както още се нарича китайка фурма, е един от най-полезните плодове, но малцина от българи са запознати с него. Хинапът може да бъде изсушен и така полезните му свойства да се засилят.

 • Дърво Хинап - Ягодово дървоПлодове

  Ягодово дърво

  19.02.20141

  Ягодовото дърво, наричано и само арбутус представлява вечнозелен нискорастящ храст. Ягодовото дърво е лесно за отглеждане растение. Плодовете на ягодовото дърво се използват за сладка и конфитюри.

 • Дърво Хинап - В Йерусалим вирее най-старото маслиново дървоЛюбопитно

  В Йерусалим вирее най-старото маслиново дърво

  03.01.20110

  Най-старото маслиново дърво в света, което е на възраст между 5000 и 7000 години, вирее близо до Йерусалим. Съществуват много видове маслини. С какви храни и питиета вървят различните маслини.

 • Дърво Хинап - Дърво ражда по 40 различни плодаЛюбопитно

  Дърво ражда по 40 различни плода

  04.08.20140

  Тези дървета се разсаждат от скулптора Сам ван Ейкън – той успява да облагороди съществуващи дървета, присаждайки към тях резници или пъпки от различни видове овошки.

 • Дърво Хинап - Сандалово дървоБилки

  Сандалово дърво

  08.05.20140

  Сандаловото дърво е познато още преди 4000 години. Сандаловото дърво се използва за направа на много ценно етерично масло. Сандаловото дърво има невероятен аромат.

 • Дърво Хинап - Чаено дървоБилки

  Чаено дърво

  08.05.20140

  Чаеното дърво /Tea tree/ представлява растение от семейство Миртови. Чаеното дърво се използва за добиване на етерично масло. Чаеното дърво е отличен антисептик.

 • Дърво Хинап - Дафиновият лист - подправка и лекарствоКулинарни Съвети

  Дафиновият лист - подправка и лекарство

  21.09.20110

  Като дъвчете дафинов лист, можете да успокоите възпаление в устната кухина. Отварата от дафинови листа възбужда апетита и подобрява храносмилането.

 • Дърво Хинап - Как сами да си опушим месоКакво да сготвя

  Как сами да си опушим месо

  04.10.20120

  Използването на топлината и дим за запазване на месо и риба, е прилагано в продължение на хиляди години. И днес в домашни условия може да си приготвите опушено месо с автентичен вкус.

 • Дърво Хинап - Отглеждане на маслиниДвор и Градина

  Отглеждане на маслини

  20.05.20140

  Отглеждането на маслини изисква някои основни познания за този процес. На първо място е засаждането. Изберете място, добре огрявано от слънцето.

 • Дърво Хинап - Хининово дървоБилки

  Хининово дърво

  09.05.20140

  Хининовото дърво е спасило милиони хора от смърт поради треска и малария. Хининовото дърво се използва за направата на различни лекарства. Хининовото дърво расте в тропиците.

 • Дърво Хинап - Факти за манготоЛюбопитно

  Факти за мангото

  01.09.20111

  Притежаването на мангова плантация дълги векове се е смятало за признак на високо социално положение. Мангото съдържа витамин С и бета-каротин. Манговото дърво се смята за свещено в Индия.

 • Дърво Хинап - Събудете апетита с канелаКулинарни Съвети

  Събудете апетита с канела

  04.12.20101

  Ароматът на канела събужда апетита у децата. Канелата подчертава вкуса на вареното свинско, телешкото и рибата. Готвенето с канела подчертава вкуса на яденето.

 • Дърво Хинап - Банановото дърво е най-голямата билка на планетатаКое за какво е полезно

  Банановото дърво е най-голямата билка на планетата

  29.12.20130

  Бананите са били познати още през 3 век пр. н. е. в Средиземноморския район. Произхода им се търси някъде в Малайзия. Към днешна дата банани могат да се открият в над 100 страни по света.

 • Дърво Хинап - Идеи за домашна механаКулинарни Съвети

  Идеи за домашна механа

  07.01.20130

  В старите времена механата е била мястото установено за пиене, но и избора на места тогава, не е бил голям, както в днешни дни. Днес домашната механа още събира хора, които се забавляват в уютната и обстановка.

 • Дърво Хинап - Хитовите в САЩ биволски крилца всъщност са пилешкиЛюбопитно

  Хитовите в САЩ биволски крилца всъщност са пилешки

  13.01.20100

  Много ястия по света имат имена, които нямат нищо общо със съставките и произхода им. Такива са прочутата бомбайска патица, която всъщност е риба, и биволските крилца, които са пилешки.

 • Дърво Хинап - Десет факта за бананите, които не знаетеЛюбопитно

  Десет факта за бананите, които не знаете

  22.03.201417

  Научете 10 факта за бананите, които не знаете. Бананите съдържат повече Витамин B6 отколкото другите плодове. Бананите съдържат калий и помагат срещу високото кръвно налягане.

 • Дърво Хинап - КамфорБилки

  Камфор

  05.03.20140

  Камфорът се добива от камфорово дърво. Камфорът се използва под формата на етерично масло. Камфорът облекчава ревматични и артритни болки, невралгия и болки в гърба.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Дърво Хинап - превъзходни рецепти и статии за всеки ден и вкус. Всичко за Дърво Хинап на едно място. Оцени Дърво Хинап от звездите над този текст. Готварски рецепти, здравословно хранене, диети, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Дърво Хинап. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.