Странджанско дядо

Странджанско дядо

1

Каймата се смесва със ситно нарязаното шкембе, сол на вкус, чубрица, смления черен пипер и червен пипер. Пълнят се свинските стомаси или...

1

Дядо по Странджански

Разгледай всички 31 кулинарни идеи за дядо по странджански в Готвач.бг.
Странджанки

Странджанки

1

Прясно смляната кайма омесете добре с подправките и половината газирана вода и оставете да престои в купа с капак. На още 2 или 3 пъти...

Странджанска яхния

Странджанска яхния

Овнешкото нарежете на едри парчета. Сипете ги в гювеч и добавете накълцания по-едро лук. Объркайте с червен пипер, джоджен, сол и магданоз на...

Странджанска кавърма

Странджанска кавърма

Нарязваме месото на парчета и го запържваме в загрятото олио. Прибавяме нарязания на полумесеци лук и задушаваме за кратко. Добавяме...

Странджанска салата

Странджанска салата

2

Доматите се измиват, подсушават, отрязват им се капачета и се издълбават от меката част. Чушките се почистват и нарязват съвсем ситно...

Странджанска пача

Странджанска пача

Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона. Отделяме...

Страндженска пърленка

Страндженска пърленка

Маята се разбърква в малка част от водата със захарта и се оставя за 10 минути. Сипва се в средата на брашното. Добавя се останалата вода...

Агнешки кебап по странджански

Агнешки кебап по странджански

2

Нарязаното на дребни парчета месо се задушава в олиото и малко вода. След изваждането на месото в същата мазнина се задушават ситно...

Лангиди по странджански

Лангиди по странджански

3

мазнина при пържене. В сгорещеното олио сипвайте по 1 с.л. от тестото. Изпържете лангидите по странджански от двете страни до златисто оцветяване. Поднесете ги с мед....

Милинка по странджански

Милинка по странджански

Замесваме тесто от продуктите, като отделяме жълтъка за намазване. Късаме топчета, които овалваме в олио. Подреждаме ги в тавата, като оставяме...

Пухкави катми по странджански

Пухкави катми по странджански

Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята, заедно със захарта и солта. Разбърква се и се оставя настрана. Брашното се пресява и към...

Свински кебап по Странджански

Свински кебап по Странджански

Месото се измива и нарязва на парчета и се поръсва с черен пипер. Запържваме го до зачервяване в мазнината. Последователно прибавяме...