Желе с праскови

Желе с праскови

0

Обелените праскови разрежете на полумесеци. Наръсете ги със захар и ги подредете в десертни чашки. Сварете водата с виното, захарта...

1

Желе от Праскови

Разгледай всички 12 избрани предложения за желе от праскови в Готвач.бг.
Праскови

Праскови

 

праскови. Съществуват два основни вида праскови. Единият е праскова с трудно отделяща се костилка. Другият вид е праскова, чиято костилка...

Прасковки

Прасковки

1 

От продуктите се меси тесто, оформят се малки топчета, подреждат се върху хартия за печене и се пекат за 10-15 минути. Кремът се приготвя...

Ягодово желе

Ягодово желе

 

желира. Поднесете ягодовото желе с украса от свежи ягодки и по желание листенца мента....

Шоколадово желе

Шоколадово желе

 

Разтопете желатина в хладка вода. Към него добавете настъргания шоколад, сметаната, ванилията и захарта. Кипнете сместа, след което я...

Портокалово желе

Портокалово желе

2 

намокрени с вода формички или 1 голяма форма. Добавете парченца мандарини и го сложете да се стегне за няколко часа. При поднасяне обърнете портокаловото желе в чиния и го гарнирайте със сметана по желание....

Млечно желе

Млечно желе

1 

поизстине добавете и ванилията. Излейте млечното желе в подходящи купички, по възможност такива с интересна форма като за кекс и сложете на студено...

Малиново желе

Малиново желе

 

се кипват и се варят около 7-8 минути. Отделя се пяна, която се обира с лъжица и след това се добавя лимонтузуто. Докато е още горещо, желето...

Малиново желе с босилек

Малиново желе с босилек

 

Желатинът се накисва в студена преварена вода. Малините се измиват и се слагат в тиган с дебело дъно. Листенцата босилек се отделят от стръковете...

Змиорка в желе

Змиорка в желе

 

Измиваме змиорката, нарязваме я на ивички, широки 3 см, посоляваме и поставяме в малък съд с дафиновия лист, лимоновия сок и добавяме вода така...

Желе с череши

Желе с череши

 

сипете желатина (температурата не трябва да е прекалено висока). Бъркайте, докато се разтопи. Разсипете желето с череши в чашки и ги сложете в хладилник, за да стегнат....

Желе от сливи

Желе от сливи

 

захар на всеки 1 л сливов сок. Добавете и 1 ч.л. лимонена киселина и когато желето е добре сгъстено, снемете от котлона. Разлейте желето в буркани и ги затворете добре. Съхранявайте на тъмно и хладно място....