петък, 12 февруари
Заешка плешка

Заешка плешка

1

Плешката се пече нарязана на порции или цяла. Измитото месо се отцежда, обелва се и се шпикова с тънки парчета сланина. Залива се със сгорещен

1

Заек Готвене

Открий всички 41 подбрани съвети за заек готвене в Готвач.бг.
Заешки котлети

Заешки котлети

23.10.2011

Котлетите трябва да се нарежат правилно. Те се изваждат от карето на маринования заек. На всеки котлет се оставя по едно ребро. Ако заекът е

Заешка яхния

Заешка яхния

02.04.2011

заешкото месо за едно денонощие предварително. Отцедете на другия ден и го нарежете на порции. Изпържете заешкото в олио и го извадете. В

Заешка чорба

Заешка чорба

19.05.2009

Чорбата може да се приготви от див или питомен заек. Изкисвате месото 6 - 12 часа в равни части вода и оцет, а след това го сварявате в

Заешка капама

Заешка капама

28.07.2013

маринатата и всяко отделно парче натрийте със сол, черен и червен пипер. Взимате дълбок глинен съд и нареждате на дъното му ред заешко месо

Заешка дреболия

Заешка дреболия

01.02.20131

Заешката глава се разцепва, отстраняват се очите. Главата, вратът, крачетата, сърцето и дробовете се измиват и подсушават. Месото се посолява и

Заешко салморехо

Заешко салморехо

07.12.2014

Слагате заешкото в купа и прибавяте виното, оцета и подправките. Покрийте и оставете месото да се маринова за няколко часа или за през нощта

Заешки гювеч

Заешки гювеч

29.09.2013

лукът омекне добавете червения пипер и дръпнете от огъня за да не загори. В глинен гювеч подредете изпърженото заешко месо, картофите, нарязани на

Заешки шишчета

Заешки шишчета

24.07.20121

Нарежете заешкото месо на парчета. Сложете ги в голяма купа и ги подправете със сол, черен и бял пипер, соев сос и лимонов сок. Отгоре

Заешка пастърма

Заешка пастърма

08.01.20131

От водата и солта направете солен разтвор. Накиснете целите заешки филета в него за 18 часа. След това ги отцедете добре и през единия край

Заешки бутчета с плънка

Заешки бутчета с плънка

25.05.2009

Заешките бутчета се обезкостяват, измиват, подсушават и намазват със зехтин. Сложете в малка тавичка за печене половин супена лъжица зехтин

Пикантни заешки бутчета

Пикантни заешки бутчета

03.08.2013

Пуснете фурната да се загрява до 200 градуса. През това време смесете зехтина и горчицата и с получената смес намажете подсушените заешки

Избрано

Какво Ново

Заек Готвене, практични предложения и теми за малки и големи. Имаш въпроси или изобщо не откри това, което ти трябва? За контакт с Готвач.бг пиши тук.