Заешко салморехо

Заешко салморехо

0

Слагате заешкото в купа и прибавяте виното, оцета и подправките. Покрийте и оставете месото да се маринова за няколко часа или за през нощта...

1

Заек Готвене

Открий всички 16 подбрани съвети за заек готвене в Готвач.бг.
Торта Заек

Торта Заек

1 

. След като бъдат готови, се оставят да изстинат. Единият блат се реже, така че от него да се получат две ушички за заека и панделка...

Пържен заек

Пържен заек

 

изстиналата марината заешкото месо за около 2-3 часа. Отцедете го, шпиковайте го със скилидки чесън и го изпържете в мазнината от двете страни...

Фарширован заек

Фарширован заек

 

сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус. Каймата се омесва добре. Смъква се кожата на заека. Мекото месо от задните части се...

Заек яхния

Заек яхния

 

предварително намазнено дъно поставете пласт от половината заешко месо, поръсете отгоре с бекон, добавете подправките и лука. После поставете отгоре...

Заешко задушено

Заешко задушено

 

обръщате парчетата заешко. След това отцедете месото, шпиковайте го с почистени скилидки чесън и запържете месото в 3/4 ч.ч. сгорещена мазнина...

Шпикован заек

Шпикован заек

1 

заедно със зърната черен пипер. Може и без лука. Сложете да се пече в умерена фурна, като внимавате да не прегори отгоре. От време на време го...

Заешко рагу

Заешко рагу

 

Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 24 часа. След това го нарязваме на порции и го запържваме в...

Подлучен заек

Подлучен заек

 

Заекът се нарязва на порции и се запържва в олиото до златисто, след това се налива малко вода и месото се задушава. Лукът се обелва и...

Заешко варено

Заешко варено

 

Заешкото месо сварете в тенджера под налягане за около 40 минути. Загрейте мазнината и запържете за кратко нарязаните моркови, лук и чесън...

Пълнен заек

Пълнен заек

4 

чубрицата и бахара. Напълнете заека с така приготвената плънка и го зашийте. Сложете заека в намазана с масло тава, натрийте го обилно с масло и...

Печен заек

Печен заек

 

Заекът се нарязва на порционни парчета. Смесват се всички съставки за маринатата (оцета, водата, майораната, мащерката, дафиновите листа и...