Пържен заек

Пържен заек

0

изстиналата марината заешкото месо за около 2-3 часа. Отцедете го, шпиковайте го със скилидки чесън и го изпържете в мазнината от двете страни...

1

Заек Готвене

Открий всички 14 подбрани съвети за заек готвене в Готвач.бг.
Шпикован заек

Шпикован заек

1 

заедно със зърната черен пипер. Може и без лука. Сложете да се пече в умерена фурна, като внимавате да не прегори отгоре. От време на време го...

Заек яхния

Заек яхния

 

предварително намазнено дъно поставете пласт от половината заешко месо, поръсете отгоре с бекон, добавете подправките и лука. После поставете отгоре...

Заешко задушено

Заешко задушено

 

обръщате парчетата заешко. След това отцедете месото, шпиковайте го с почистени скилидки чесън и запържете месото в 3/4 ч.ч. сгорещена мазнина...

Торта Заек

Торта Заек

1 

. След като бъдат готови, се оставят да изстинат. Единият блат се реже, така че от него да се получат две ушички за заека и панделка...

Заешко салморехо

Заешко салморехо

 

Слагате заешкото в купа и прибавяте виното, оцета и подправките. Покрийте и оставете месото да се маринова за няколко часа или за през нощта...

Фарширован заек

Фарширован заек

 

сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус. Каймата се омесва добре. Смъква се кожата на заека. Мекото месо от задните части се...

Печен заек

Печен заек

 

Заекът се нарязва на порционни парчета. Смесват се всички съставки за маринатата (оцета, водата, майораната, мащерката, дафиновите листа и...

Заешко варено

Заешко варено

 

Заешкото месо сварете в тенджера под налягане за около 40 минути. Загрейте мазнината и запържете за кратко нарязаните моркови, лук и чесън...

Задушен заек

Задушен заек

 

горещо масло заедно с бутчетата. Долива се с бульон, приготвен от главата и костите. След 1 до 2 часа (в зависимост от количеството) месото се...

Маринован заек

Маринован заек

 

Почистете заека от ципата и го оставете да престои 1-2 дни в бирата. Оставете го да се отцеди, шпиковайте с парченцата сланина, предварително...

Фалшив заек

Фалшив заек

2 

Омесете каймата с накиснатия в млякото хляб, настъргания лук, подправките, яйцата и кашкавал. Оставете да престои за 1 час в хладилник. След...