Как да готвим замразени миди?

Как да готвим замразени миди?

0

им. Първото и най-важното, което трябва да знаете, когато купувате замразени миди, е как да изберете качествени такива, приготвени за...

1

Замразени Миди

Открий всички 13 авторски предложения относно замразени миди в Готвач.бг.
Миди

Миди

. Замразени без черупки могат да се намерят през цялата година. По размер достигат 10-15 см, а в една мида има около 90 г твърдо бяло месо. Името на...

Какво да направя със замразени миди?

Какво да направя със замразени миди?

размразят и след това от тях да се приготвят различни основни ястия, мезета и салати. Най-важното правило при работа със замразени миди е, да...

Ориз със замразени миди на фурна

Ориз със замразени миди на фурна

малко мазнина заедно с наситнените лук и чесън. Изсипете полученото в тавичка. Отгоре наредете измитите мидени ядки. Залейте с доматеното...

Пикантни миди

Пикантни миди

огъня. По желание може да махнете само горната черупка на всяка мида, може да ги оставите цели или да премахнете изцяло черупките...

Панирани миди

Панирани миди

2

Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме. Слагаме ги в маринатата...

Миди плакия

Миди плакия

Измийте мидите, с подходяща тел ги почистете от брадичката. Сложете на котлона да заврят виното, водата, нарязаният морков, дафиновият лист...

Миди яхния

Миди яхния

Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите...

Мариновани миди

Мариновани миди

Ако мидите са с черупка все още ги слагаме в подсолена вряща вода да врят за около - 4-5 минути, след което ги почистваме от черупките и...

Миди Натюр

Миди Натюр

1

течаща вода с телена четка, като премахнете и мустачките. Ако има отворени миди, ги изхвърлете. В широка тенджера смесете всички останали...

Миди Медитеранео

Миди Медитеранео

. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте. Добавете мидите и пак разбъркайте, след което налейте бялото вино. Похлупете мидите и ги гответе на слаб котлон около 10-15 минути. Добър апетит!...

Пикантни миди

Пикантни миди

готвите още 2-3 минути, като поклащате периодично. След това опитайте и отстранете всички миди, чиито черупки не са се отворили. Сервирайте на гостите си ястието, гарнирано с корички хляб....