Сирене

Сирене

3

е уникален национален продукт, но в световен мащаб видовете сирена са хиляди. По нашите земи сирене се прави още от древността, когато започва...

1

Запечено Сирене

Разгледай всички 12 кулинарни идеи за запечено сирене в Готвач.бг.
Сиренка

Сиренка

4 

От всички продукти без маслото се замесва тесто. Правят се топки, които се завиват с малко натрошено сирене. Подреждат се в тава. На...

Сиренки

Сиренки

8 

Разбърквате яйцето, брашното, изварата, захарта и солта. Разпенвате содата с малко оцет и веднага добавяте в сместа. Отново разбърквате. С...

Овче сирене

Овче сирене

 

сиренето се притиска добре отгоре, за да се премахне напълно суроватката. След половин денонощие се получава сирене, готово за осоляване. То може да...

Сирене Мюнстер

Сирене Мюнстер

 

и Лимбургер е сред най-миризливите сирена в света. То е популярно още като сирене чудовище заради необичайното си и дори ужасяващо ухание...

Синьо сирене

Синьо сирене

4 

, че това е плесенясало сирене. Нека разгледаме най-известните видове сини сирена и малко от тяхната история. Видове синьо сирене Рокфор...

Крема сирене

Крема сирене

 

Крема сиренето е вид кремообразно българско краве сирене. То има мека текстура, която без проблем може да се маже на филийка или да се...

Сирене Бри

Сирене Бри

1 

Бри е френско сирене с благородна плесен, спадащо към групата на меките сирена. Наричано често „кралицата на сирената”, Бри е навярно най...

Фалшиво сирене

Фалшиво сирене

1 

. Готовото фалшиво сирене се обръща в чиния преди поднасяне. Реже се на по-големи кубчета. Поръсва се с подправки на вкус и обилно се полива със студено пресован зехтин....

Сирене суфле

Сирене суфле

1 

овкусяваме със сол и черен пипер на вкус, а белтъците разбиваме много добре. Постепенно към млякото се добавят шунката, натрошеното сирене, жълтъците...

Сирене Саганаки

Сирене Саганаки

1 

страни, колкото да добият златист загар. Щом са готови, залейте с узото и фламбирайте. Поднесете сиренето Саганаки с резен лимон....

Домашно сирене

Домашно сирене

12 

отделя суроватката. След това поставете сиренето в цедилка и го затиснете с тежести, за да се оформи. Оставете така поне за 6 часа. Нарежете го на...