Застройка за мусака

Застройка за мусака

14

Разбийте яйцата добре, прибавете киселото мляко и накрая разбъркайте до хомогенна смес с брашното. С получената застройка залейте мусаката и запечете докато стегне и добие апетитен загар....

1

Застройка на Мусака

Разгледай всички 62 авторски предложения относно застройка на мусака в Готвач.бг.
Вкусна мусака без заливка

Вкусна мусака без заливка

 

и сол на вкус. Наливаме 1 и 1/ 2 чаени чаши вода и варим мусаката до готовност. При необходимост доливаме вода по време на готвене....

Мусака със заливка

Мусака със заливка

 

се разбиват, добавя се млякото и брашното и се разбърква. 10-15 минути преди да е готова мусаката се залива със сместа и се дозапича. Сервира се с няколко лъжички кисело мляко....

Мусака с кашкавалена заливка

Мусака с кашкавалена заливка

 

, настъргания кашкавал и брашното. Заливаме мусаката. Печем още 20 минути докато заливката добие златист цвят. Експериментът беше успешен, заливката е чудесна! Бон апети!...

Патладжанова мусака без заливка

Патладжанова мусака без заливка

 

патладжани. Най-отгоре трябва да бъде кайма. Налива се вода (1 ч.ч.) и мусаката се пече на фурна, докато течността се изпари....

Заливка за мусака

Заливка за мусака

7 

. Бъркането продължава, докато стане гладка смес. Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце. Залива се и се разпределя равномерно върху...

Икономична мусака без заливка

Икономична мусака без заливка

 

Картофите се обелват, измиват и нарязват на дребно, морковите също на дребно. Слагат се в тава, разстилат се до всички страни. Нарязва се...

Мусака без заливка

Мусака без заливка

 

Картофите се измиват и нарязват на кубчета, същото се повтаря и с останалите зеленчуци. Лукът се запържва и след това се добавя каймата и...

Традиционна мусака със заливка

Традиционна мусака със заливка

3 

колкото да покрие всички продукти. Пече се на 220 градуса. След като се изпари водата, мусаката се залива с предварително разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запича се до готовност....

Гъбена мусака без заливка

Гъбена мусака без заливка

2 

Гъбите се почистват и нарязват, не на дребно. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Морковът се нарязва на четвъртинки. Лукът и пиперката...

Мусака от фасул без заливка

Мусака от фасул без заливка

 

Сваряваме хубаво фасула и отцеждаме от водата (водата от варенето запазваме ). Лука белим и нарязваме на тънки филийки. Задушаваме в малко олио...

Мусака с кайма и заливка

Мусака с кайма и заливка

 

. Разбиваме киселото мляко, сода бикарбонат, яйцата и магданоза, подправяме със сол на вкус. Заливаме мусаката и доизпичаме за 10-15 минути до получаване на златист цвят....