Козунак

Козунак

13

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

1

Здравословен Козунак

Открий всички 12 избрани предложения за здравословен козунак в Готвач.бг.
Здравословен хляб

Здравословен хляб

В машинка се смилат фино овесените ядки, лененото семе и елдата, добавя се содичката и се оставят в купа. В друга купа се разбиват яйцата с...

Здравословен зелник

Здравословен зелник

В тиган загряваме 1 ч.л. от зехтина и задушаваме зелето за около 10-15 минути. Добавяме меда, 100 мл от водата и солта и продължаваме да...

Здравословен сладолед

Здравословен сладолед

Първо белим бананите, режем ги на кръгчета, слагаме в кутия и ги прибираме във фризера. Така подготвяме и ягодите. След като са замразени ги...

Здравословен флапджак

Здравословен флапджак

Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете форма за печене. Пасирайте фурмите. Сложете маслото, сиропа от агаве и смляните фуми в тенджерка и...

Здравословен бургер

Здравословен бургер

Първо настържете почистеното червено цвекло, разбъркайте го със сол, черен пипер, малко оцет и зехтин и оставете да се маринова в хладилник...

Козунаци

Козунаци

1

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Козунак Бриош

Козунак Бриош

Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте. Завийте съда със стреч фолио и оставете...

Пълнен козунак

Пълнен козунак

Пресяваме брашното в дълбок съд и го оставяме на топло. В една чаша надробяваме маята, посипваме я с лъжичка захар, заливаме с 3 с.л. прясно...

Козунак Искра

Козунак Искра

2

6 топчета (по 160 г) и оплитаме два козунака. Оставяме да втасат, намазваме с белтък и поръсваме обилно със захар. Печем в студена фурна и...

Конячен козунак

Конячен козунак

Маята се размива 8 малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи рядка кашица. Покрива се и се оставя на...

Великденски козунак

Великденски козунак

Маята, 2 с.л. брашно и 1/3 от захарта се поставят в затопленото прясно мляко. Сместа се оставя встрани, докато маята се активизира. Отделно...