Имамбаялдъ в буркани

Имамбаялдъ в буркани

0

15 минути и най-накрая прибавете магданоза. Във всеки буркан слагайте по няколко скилидки чесън и малко сос, след това патладжани и редувайте така до напълване на бурканите. Запечатайте и стерилизирайте 60 минути....

1

Имамбаялдъ в Буркани

Разгледай всички 16 кулинарни идеи относно имамбаялдъ в буркани в Готвач.бг.
Имамбаялдъ

Имамбаялдъ

6 

консумация са студени. Малко предистория, за тези които не знаят откъде идва наименованието "имамбаялдъ": Навремето, преди да посети харема...

Класическа имамбаялдъ

Класическа имамбаялдъ

 

Разрежете патладжаните на две по дължина, издълбайте ги, осолете и оставете за час да си пуснат горчивия сок. Измийте ги и подсушете, изпържете...

Патладжан Имамбаялдъ

Патладжан Имамбаялдъ

 

Тъмните патладжани горчат - поставете ги в солена вода за 30-40 мин. Срязваме патладжаните през средата, дупчим ги с вилица, посоляваме...

Стерилизирана имамбаялдъ

Стерилизирана имамбаялдъ

2 

буркани, като помежду им се слага от запържените зеленчуци. Прибавя се и наситнен магданоз. Затварят се и се стерилизират за 1 час, след което се охлаждат 30 минути....

Пикантна имамбаялдъ

Пикантна имамбаялдъ

 

Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см и след това се режат на пръчици. Поставят се в тава и се осоляват за 20 минути -така...

Оригинална Имамбаялдъ

Оригинална Имамбаялдъ

12 

. В тавичка подредете пласт патладжан, пласт изпържен зеленчук и така до изчерпване на продуктите. Залейте всичко с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. олио и сложете да се пече. Поднесете имамбаялдъта с лимон....

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

2 

Измийте добре патладжаните, почистете ги от зелените части и ги разрежете на две по дължина. Посолете ги и оставете 30 мин да отделят горчивия си...

Какво е имамбаялдъ?

Какво е имамбаялдъ?

 

Имамбаялдъ (imam bayildi) е едно наистина невероятно вкусно ястие, част от традиционната турска кухня. Въпреки че имамбаялдъ е част от...

Имамбаялдъ със заливка

Имамбаялдъ със заливка

 

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете за 1/2 час да постоят. След това ги измийте, подсушете, загрейте мазнина и леко ги...

Имамбаялдъ с кайма

Имамбаялдъ с кайма

 

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете под наклон да се отцеждат от горчивината им. След това ги изплакнете и подсушете...

Имамбаялдъ в гювеч

Имамбаялдъ в гювеч

1 

Отстраняваме дръжките на измитите патладжани, нарязваме ги и ги оставяме в купа, посолени добре, за да им изтече горчилката. Доматите бланшираме...