Имамбаялдъ в гювеч

Имамбаялдъ в гювеч

2

огън до полуготовност. Така подготвения зеленчук изсипваме в глинения гювеч и в същата тенджерка слагаме добре отцедените патладжани заедно с 1...

1

Имамбаялдъ в Гювеч

Открий всички 30 кулинарни идеи относно имамбаялдъ в гювеч в Готвач.бг.
Имамбаялдъ

Имамбаялдъ

7

консумация са студени. Малко предистория, за тези които не знаят откъде идва наименованието "имамбаялдъ": Навремето, преди да посети харема...

Пикантна имамбаялдъ

Пикантна имамбаялдъ

Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см и след това се режат на пръчици. Поставят се в тава и се осоляват за 20 минути -така...

Оригинална Имамбаялдъ

Оригинална Имамбаялдъ

14

. В тавичка подредете пласт патладжан, пласт изпържен зеленчук и така до изчерпване на продуктите. Залейте всичко с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. олио и сложете да се пече. Поднесете имамбаялдъта с лимон....

Класическа имамбаялдъ

Класическа имамбаялдъ

Разрежете патладжаните на две по дължина, издълбайте ги, осолете и оставете за час да си пуснат горчивия сок. Измийте ги и подсушете, изпържете...

Ароматна Имамбаялдъ

Ароматна Имамбаялдъ

Почистваме патладжаните и ги нарязваме на средно дебели кръгчета. Потапяме ги във вода за 1 час. След като са постояли, ги изваждаме и...

Патладжан Имамбаялдъ

Патладжан Имамбаялдъ

Тъмните патладжани горчат - поставете ги в солена вода за 30-40 мин. Срязваме патладжаните през средата, дупчим ги с вилица, посоляваме...

Стерилизирана имамбаялдъ

Стерилизирана имамбаялдъ

2

Патладжаните се нарязват на дължина, осоляват се и се оставят в наклонена тавичка да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в олио и...

Имамбаялдъ на фурна

Имамбаялдъ на фурна

Патладжаните се измиват и се изчистват от дръжките, при желание може и да се обелят. Нарязват се на филии с големина 1- 1. 5 см, посоляват се и...

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

2

Измийте добре патладжаните, почистете ги от зелените части и ги разрежете на две по дължина. Посолете ги и оставете 30 мин да отделят горчивия си...

Имамбаялдъ с Тиквички

Имамбаялдъ с Тиквички

Нарежете тиквичките на колелца и ги посолете със сол. Оставете ги да поомекнат. Обелете патладжаните на ивици. Нарежете и тях на колелца...

Имамбаялдъ с кайма

Имамбаялдъ с кайма

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете под наклон да се отцеждат от горчивината им. След това ги изплакнете и подсушете...