Имамбаялдъ на фурна

Имамбаялдъ на фурна

0

Патладжаните се измиват и се изчистват от дръжките, при желание може и да се обелят. Нарязват се на филии с големина 1- 1. 5 см, посоляват се и...

1

Имамбаялдъ на Фурна

Разгледай всички 16 кулинарни идеи относно имамбаялдъ на фурна в Готвач.бг.
Имамбаялдъ

Имамбаялдъ

6

консумация са студени. Малко предистория, за тези които не знаят откъде идва наименованието "имамбаялдъ": Навремето, преди да посети харема...

Имамбаялдъ по турски на фурна

Имамбаялдъ по турски на фурна

още подправки. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. Гарнира се с люти пържени чушки и се поднася....

Оригинална Имамбаялдъ

Оригинална Имамбаялдъ

12

. В тавичка подредете пласт патладжан, пласт изпържен зеленчук и така до изчерпване на продуктите. Залейте всичко с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. олио и сложете да се пече. Поднесете имамбаялдъта с лимон....

Пикантна имамбаялдъ

Пикантна имамбаялдъ

ч. вода - в зависимост от сочноста на доматите. Тавата със зеленчуците се поставя в загрята на 200 градуса фурна, за около 40 мин. Готовото ястие се поднася топло, поръсено с нарязан на ситно магданоз....

Стерилизирана имамбаялдъ

Стерилизирана имамбаялдъ

2

Патладжаните се нарязват на дължина, осоляват се и се оставят в наклонена тавичка да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в олио и...

Класическа имамбаялдъ

Класическа имамбаялдъ

Разрежете патладжаните на две по дължина, издълбайте ги, осолете и оставете за час да си пуснат горчивия сок. Измийте ги и подсушете, изпържете...

Патладжан Имамбаялдъ

Патладжан Имамбаялдъ

Тъмните патладжани горчат - поставете ги в солена вода за 30-40 мин. Срязваме патладжаните през средата, дупчим ги с вилица, посоляваме...

Ароматна Имамбаялдъ

Ароматна Имамбаялдъ

зеленчуци. Отгоре подреждаме кръгчета пресен домат. Доливаме съвсем малко топла вода. Печем в предварително затоплена фурна на 200 градуса за 15-20 минути. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз....

Имамбаялдъ в тенджера

Имамбаялдъ в тенджера

3

. Накрая разбъркайте със захарта, ядките и след няколко минути снемете Имамбаялдъта от котлона. Поднесете я леко охладена и поръсена обилно със ситно нарязан магданоз....

Имамбаялдъ със заливка

Имамбаялдъ със заливка

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете за 1/2 час да постоят. След това ги измийте, подсушете, загрейте мазнина и леко ги...

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

2

отстраните дафиновите листа и бахара и ги запечете на фурна на 180 градуса за около 25 мин....