Имамбаялдъ по турски на фурна

Имамбаялдъ по турски на фурна

0

Предварително нарязаният лук се задушава в олио. Към него се добавят нарязаните на парченца чесън и домати. Поръсва се с нарязания копър и...

1

Имамбаялдъ по Турски

Разгледай всички 15 подбрани съвети за имамбаялдъ по турски в Готвач.бг.
Имамбаялдъ

Имамбаялдъ

6 

консумация са студени. Малко предистория, за тези които не знаят откъде идва наименованието "имамбаялдъ": Навремето, преди да посети харема...

Пикантна имамбаялдъ

Пикантна имамбаялдъ

 

Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см и след това се режат на пръчици. Поставят се в тава и се осоляват за 20 минути -така...

Оригинална Имамбаялдъ

Оригинална Имамбаялдъ

12 

. В тавичка подредете пласт патладжан, пласт изпържен зеленчук и така до изчерпване на продуктите. Залейте всичко с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. олио и сложете да се пече. Поднесете имамбаялдъта с лимон....

Класическа имамбаялдъ

Класическа имамбаялдъ

 

Разрежете патладжаните на две по дължина, издълбайте ги, осолете и оставете за час да си пуснат горчивия сок. Измийте ги и подсушете, изпържете...

Патладжан Имамбаялдъ

Патладжан Имамбаялдъ

 

Тъмните патладжани горчат - поставете ги в солена вода за 30-40 мин. Срязваме патладжаните през средата, дупчим ги с вилица, посоляваме...

Стерилизирана имамбаялдъ

Стерилизирана имамбаялдъ

2 

Патладжаните се нарязват на дължина, осоляват се и се оставят в наклонена тавичка да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в олио и...

Имамбаялдъ на фурна

Имамбаялдъ на фурна

 

Патладжаните се измиват и се изчистват от дръжките, при желание може и да се обелят. Нарязват се на филии с големина 1- 1. 5 см, посоляват се и...

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

2 

Измийте добре патладжаните, почистете ги от зелените части и ги разрежете на две по дължина. Посолете ги и оставете 30 мин да отделят горчивия си...

Какво е имамбаялдъ?

Какво е имамбаялдъ?

 

самото ястие имамбаялдъ, което в превод от турски означава припадналия имам, идва още от дълбока древност. Според преданието съпругата на един имам...

Имамбаялдъ със заливка

Имамбаялдъ със заливка

 

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете за 1/2 час да постоят. След това ги измийте, подсушете, загрейте мазнина и леко ги...

Имамбаялдъ с кайма

Имамбаялдъ с кайма

 

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете под наклон да се отцеждат от горчивината им. След това ги изплакнете и подсушете...