Кайсиева ракия

Кайсиева ракия

5

дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса. След като се понижи градуса се...

1

Кайсиева Ракия

Разгледай всички 20 подбрани съвети относно кайсиева ракия в Готвач.бг.
Раки

Раки

Моята рода по бащина линия е от Троянския балкан. Тази рецепта идва от там. Чушките се накисват в топла вода за 30 минути. Нарязва се на ситно...

Кайсиев мус

Кайсиев мус

Почистете кайсиите и ги разрежете на половинки. Подредете ги в тава, поръсете ги със захар, завийте ги с хартия за печене и ги сложете за 10-15...

Кайсиев сладкиш

Кайсиев сладкиш

да образува мрежа (във всяко ромбче да остава по една кайсия), фитилът също се намазва с жълтък. Сладкишът се пече десетина минути в силна...

Кайсиев крем

Кайсиев крем

1

слаб огън за около 10-12 минути. Като го свалите от огъня добавете жълтъците. Отново се слага на котлона да кипне. Сервирайте в чаши и поднесете студен. Украсете с резени свежа кайсия....

Кайсиев сладолед

Кайсиев сладолед

Добре почистете кайсиите и ги пюрирайте или ги смелете в кухненски робот. В съд на котлона загрейте млякото, солта, 1/2 от сметаната и 1/2 от...

Вишнева ракия

Вишнева ракия

Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място. После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място...

Бадемова ракия

Бадемова ракия

За да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар. В сместа добавяме бадемите и...

Греяна ракия

Греяна ракия

покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица. След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка...

Ракия Анасонлийка

Ракия Анасонлийка

1

Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и...

Крушова ракия

Крушова ракия

6

изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....

Ябълкова ракия

Ябълкова ракия

10

, кашата се бърка 3 пъти на ден. Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....