неделя, 4 октомври
Хранене при подагра
Хранене при проблеми

Хранене при подагра

10

При подагра основният принцип в храненето трябва да е балансирането. При подагра са забранени дреболийките, пушените меса, пикантните подправки, пърженото месо.

1

Какво се яде при Подагра

Какво се яде при Подагра - кулинарни съвети и идеи. Най-новите статии и материали на едно място. Кулинарни и здравни статии за Какво се яде при Подагра.
 • Какво се яде при Подагра - Пурини в хранитеХранене при проблеми

  Пурини в храните

  14.01.20123

  Препоръчва се умерената консумация на храни с високо съдържание на пурини за хората, които са с предразположеност към подагра. Кафето е един от продуктите с най-високо съдържание на пурини.

 • Какво се яде при Подагра - Какво представлява диетата Медифаст?Диети

  Какво представлява диетата Медифаст?

  15.02.20150

  Медифаст предлага и подходящи хранителни режими изготвени за диабетици, вегетарианци, кърмачки, за хора с подагра и други.

 • Какво се яде при Подагра - За какво е полезен артишокътКое за какво е полезно

  За какво е полезен артишокът

  23.01.20120

  Артишокът намалява вредния холестерол и пикочната киселина в кръвта. Полезно е да се консумира при проблеми с пикочната система, атеросклероза, запек, някои форми на псориазис.

 • Какво се яде при Подагра - Копривата - средството, което лекува почти всичкоКое за какво е полезно

  Копривата - средството, което лекува почти всичко

  15.10.20126

  Не е за вярване, че една бодлива зелена трева е панацея за почти всичко, което ви разболява. Копривата е растението, което предоставя лек за артрит, алергии, косопада и др.

 • Какво се яде при Подагра - Ползата от черешитеКое за какво е полезно

  Ползата от черешите

  15.06.20110

  Черешите даряват с чувство за ситост и са подходящи за отслабване. Те помагат при неврози и имат тонизиращо действие върху организма.

 • Какво се яде при Подагра - За какво помага чаят от бял имелХранене при проблеми

  За какво помага чаят от бял имел

  07.03.20150

  Белият имел се използва при затруднено дишане, за подобряване на кръвообращението, при горещи вълни. Винаги трябва да се консултирате със специалист преди неговото приложение.

 • Какво се яде при Подагра - ЗвездицаБилки

  Звездица

  21.02.20140

  Звездица представлява едногодишно или двугодишно тревисто растение. Звездицата съдържа каротин, сапонини, витамини С и Е. Ползи и вреди от звездица.

 • Какво се яде при Подагра - Смокините помагат на сърцетоКое за какво е полезно

  Смокините помагат на сърцето

  15.08.20121

  Смокините съдържат много калий, необходим за сърдечно-съдовата система. На прага на зимата този плод може да помогне на организма да увеличи защитните си сили.

 • Какво се яде при Подагра - ГръмотрънБилки

  Гръмотрън

  20.02.20140

  Гръмотрън е многогодишно полухрастовидно растение, което достига височина до 60 см. Гръмотрънът има отлично пикочогонно и противовъзпалително действие. Народна медицина с гръмотрън.

 • Какво се яде при Подагра - Най-опасните консерванти в хранитеКое за какво е полезно

  Най-опасните консерванти в храните

  09.11.20120

  Всички видове консерванти, оцветители, подобрители и прочие в храната могат да бъдат вредни, макар често производителите да се опитват да ни убедят, че те не просто не са вредни, а дори напротив – полезни са.

 • Какво се яде при Подагра - Артишокът помага на килограмите и черния дробХранене при проблеми

  Артишокът помага на килограмите и черния дроб

  14.05.20145

  Една от най–важните ползи на артишока е, че той помага за отслабване, тъй като спомага за по–доброто функциониране на черния дроб, а с това и за по–добър метаболизъм на организма.

Избрано

Какво другите търсят

Какво Ново

Какво се яде при Подагра - превъзходни рецепти и статии за всеки ден и вкус. Всичко за Какво се яде при Подагра на едно място. Оцени Какво се яде при Подагра от звездичките над този параграф. Перфектни рецепти, правилно хранене, програми за отслабване, здравни препоръки. Приятно разглеждане на тестваните ни рецепти и теми на тема Какво се яде при Подагра. Готвач.бг - национален сайт за изпитани рецепти, диетично хранене, мнения и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.