Манатарки

Манатарки

0

Манатарките /Boletus/ са род базидиеви гъби от семейство Манатаркови, чиито членове носят едноименното наименование манатарки. Съществуват...

1

Как да Сготвя Манатарки

Разгледай всички 59 подбрани съвети за как да сготвя манатарки в Готвач.бг.
Стерилизирани манатарки

Стерилизирани манатарки

бурканите. Стерилизирайте бурканите за 1 час. Оставете ги да изстинат във водата и ги съхранявайте на хладно. Така приготвените стерилизирани манатарки имат голяма трайност....

Пържени манатарки

Пържени манатарки

Манатарките се нарязват на филийки и се осоляват по вкус. В чиния сипваме брашното и овалваме филийките една по една от двете страни...

Панирани манатарки

Панирани манатарки

1

Почистете гъбите и ги нарежете на филии с дебелина около 1 см. Посолете ги и ги поръсете с малко черен пипер. В отделен съд смесете брашното...

Как да съхраняваме манатарки?

Как да съхраняваме манатарки?

обработка, която позволява на гурманите да се наслаждават на панирани манатарки, гъбени супи с манатарки и др. В края на пролетта, през първите...

Как да замразяваме манатарки?

Как да замразяваме манатарки?

, достатъчни за едно сготвяне. Така изпълняваме едни от най-важните стъпки за замразява на манатарки - да се замразяват постепенно на малки количества...

Стерилизирани Манатарки в Буркани

Стерилизирани Манатарки в Буркани

Гъбите измиваме и накисваме във вода за един час. В подсолена вода сваряваме за около половин час. Отцеждаме, може да ги нарежем, а ако са...

Свинско Терияки с манатарки

Свинско Терияки с манатарки

В купа смесете всички съставки за соса (без манатарките). Към него прибавете нарязаното на парчета месо. Оваляйте хубаво и оставете да...

Телешки стек с манатарки

Телешки стек с манатарки

двете страни. Сложете маринатата да се вари, докато се редуцира и се сгъсти доста. Поднесете телешките стекове със задушените манатарки и поляти със соса....

Провансалска запеканка с манатарки

Провансалска запеканка с манатарки

Изварата се смесва с яйцата, настъргания кашкавал и бульона. В маслото се запържва нарязаният на ситно лук за 8 минути на бавен огън. Добавят...

Супа от сушени манатарки

Супа от сушени манатарки

запържват с една лъжица масло. Почти в края на пърженето към тях се добавят вече накиснатите и отцедени от водата манатарки, които леко се...

Гъбена салата с манатарки

Гъбена салата с манатарки

Загрейте масло в тиган и сложете нарязаните гъби да се задушават. Когато омекнат овкусете с подправки и добавете малко сусам. Разбъркайте и...