Раки

Раки

0

Моята рода по бащина линия е от Троянския балкан. Тази рецепта идва от там. Чушките се накисват в топла вода за 30 минути. Нарязва се на ситно...

1

Как се Вари Ракия

Прегледай всички 44 подбрани съвети за как се вари ракия в Готвач.бг.
Дюлева ракия

Дюлева ракия

3

. Ако ферментацията не тръгне веднага, е възможно да я провокирате, като добавите малко забъркана хлебна мая. Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като...

Сливова ракия

Сливова ракия

2

приключи веднага се изварява и се дестилира 2 пъти. Съхранява се в бурета. Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....

Кайсиева ракия

Кайсиева ракия

5

дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса. След като се понижи градуса се...

Прасковена ракия

Прасковена ракия

В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира. След това се вземат...

Черешова ракия

Черешова ракия

) свършат се оставя да се дестилира за около 3-4 дни. Черешовата ракия се припича двойно, като задължително се отделя 3 процента от алкохолният...

Гюлова ракия - Ракия от рози

Гюлова ракия - Ракия от рози

2

В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се...

Греяна ракия

Греяна ракия

покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица. След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка...

Вишнева ракия

Вишнева ракия

Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място. После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място...

Бадемова ракия

Бадемова ракия

За да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар. В сместа добавяме бадемите и...

Ракия Анасонлийка

Ракия Анасонлийка

1

Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и...

Крушова ракия

Крушова ракия

6

изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....