Леща яхния

Леща яхния

23

Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след...

1

Как се Готви Леща Яхния

Прегледай всички 74 кулинарни идеи за как се готви леща яхния в Готвач.бг.
Леща яхния с майорана

Леща яхния с майорана

 

Почистваме и измиваме лещата. В нагорещено олио запържваме нарязаните на ситно зелен лук и чесъна, добавяме червения пипер и запържваме за...

Леща яхния с бекон

Леща яхния с бекон

2 

Почистената леща се слага в дълбок съд, покрива се с вода и се оставя да ври 5 минути. Изсипва се в гевгир да се изцеди. В тенджера се...

Леща яхния с бахар

Леща яхния с бахар

 

Лещата се почиства и измива. Слага се да се вари, заедно с чушката, бахара, чесъна, черния пипер, солта и нарязаните моркови и праз. Олиото...

Бърза Леща яхния

Бърза Леща яхния

5 

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода. Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се...

Леща яхния с картофи

Леща яхния с картофи

13 

Сложете лещата да ври в тенджера с вода, с малко сол и мазнина. Добавете щом кипне облените и нарязани на малки кубчета картофи. В отделен...

Вкусна леща яхния

Вкусна леща яхния

10 

почти готова, добавете доматите за 10-на минути. Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин. Добавяйте от супата и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното....

Леща с картофи яхния

Леща с картофи яхния

1 

се оставя да поври до готовност. Готовата леща се запържва с олиото, червения пипер и брашното....

Леща

Леща

 

. Може да се приготвя във формата на чорба, яхния, с или без месо. От леща се правят и зеленчукови кюфтета, някои салати. Лещата може да се...

Как да готвим червена леща

Как да готвим червена леща

 

Червената леща, която доскоро беше не дотам позната на българските домакини, вече се вихри спокойно и в нашата кулинария. Освен че има...

Яхния с кестени и леща

Яхния с кестени и леща

 

сложете гъбите, нарязани на филийки. Прибавете лещата, кестените, водата, дафиновия лист и мащерката. Оставете яхнията да се задушава 35-40...

Яхния с леща и нахут

Яхния с леща и нахут

 

магданоз. Тази яхния е изключително подходяща за приготвяне в уред за бавно готвене. В този случай влагаме всички продукти (без подправките и...