
Почистената леща се слага в дълбок съд, покрива се с вода и се оставя да ври 5 минути. Изсипва се в гевгир да се изцеди.
В тенджера се...

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода.
Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се...

Лещата се почиства и измива. Слага се да се вари, заедно с чушката, бахара, чесъна, черния пипер, солта и нарязаните моркови и праз.
Олиото...

Почистваме и измиваме лещата.
В нагорещено олио запържваме нарязаните на ситно зелен лук и чесъна, добавяме червения пипер и запържваме за...

Почистваме и измиваме лещата. Поставяме да ври с 1.2 литра вода. Когато заври, добавяме нарязаните на дребно моркови, лука и чушките. Оставяме...

Сложете лещата да ври в тенджера с вода, с малко сол и мазнина. Добавете щом кипне облените и нарязани на малки кубчета картофи.
В отделен...

почти готова, добавете доматите за 10-на минути.
Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин.
Добавяйте от супата и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното....

се оставя да поври до готовност.
Готовата леща се запържва с олиото, червения пипер и брашното....

В тенджера се слага около 2 литра вода да заври. След като заври, се добавя измитата леща. Картофите се обелват и се нарязват с лука и пиперката...

сложете гъбите, нарязани на филийки.
Прибавете лещата, кестените, водата, дафиновия лист и мащерката. Оставете яхнията да се задушава 35-40...

магданоз.
Тази яхния е изключително подходяща за приготвяне в уред за бавно готвене. В този случай влагаме всички продукти (без подправките и...