Свински крачета капама

Свински крачета капама

0

Бобът се накисва от предната вечер във вода да набъбне. Доматите се нарязват на кубчета. Чушките се дробят на ситно. Лукът се реже на колелца...

1

Как се Готви Свинска Капама

Открий всички 74 подбрани съвети за как се готви свинска капама в Готвач.бг.
Капама от свинско месо

Капама от свинско месо

4

Нарежете на ситно 1/2 от бекона. Нарежете 500 г свинско месо на големи късове и ги запържете в бекона и мазнината, която е отделил. След тях...

Как се готви свинска глава?

Как се готви свинска глава?

вкусни и ароматни ястия, на които само заклети вегетарианци и дами на диета могат да устоят. Класика в жанра е приготвянето на печена свинска...

Свински крачета капама в глинен гювеч

Свински крачета капама в глинен гювеч

1

Добре почистените свински крачета се заливат със студена вода и се кипват. Варят се около 30 минути на тих огън. Лукът се нарязва на едро, а...

Капама - свински кокали с кисело зеле

Капама - свински кокали с кисело зеле

подреждате готовите сарми. Наливате топла вода колкото да покриете зелето и част от кокалите. Поставяте капака на гювеча и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 2 часа....

Капама

Капама

4

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Друсан кебап от свинска плешка под капак

Друсан кебап от свинска плешка под капак

с капака. Готви се на тих огън. В рамките на 20-на минути се раздрусва от време на време няколко пъти. Когато месото остане на мазнина...

Моята капама

Моята капама

9

с алуминиево фолио и тогава се слага капакът, аз не го направих и така си стана чудесна. За автентична и традиционна рецепта на капама...

Яйца Капама

Яйца Капама

4

Първо се сваряват яйцата. Като изстинат се белят и се режат на две, по дължина. В тиган се слага олиото и маслото. Като се загрее мазнината...

Родопска Капама

Родопска Капама

бульона (да покрие сармите), добавя се свинската мас (за да станат по-вкусни) и нарязаните на кубчета домати. Затискат се с чиния и се оставят на...

Домашна капама

Домашна капама

олиото, виното и зелевия сок. Върху съда слагаме алуминиево фолио и захлупваме с капака. Печем 1 час на 220 градуса и след това намаляме...

Софийска Капама

Софийска Капама

подреждат меса по избор - свинско, пилешко, сурова наденица. Подрежда се върху зелето, отгоре се поставят подправките, поръсва се с 1 шепа ориз и се покрива с цели зелени листа. Най-отгоре се сипват виното и олиото....