Пържен патладжан конкасе

Пържен патладжан конкасе

5

Патладжанът се нарязва на кубчета. Запържва се от всички страни и се отцежда през цедка за 15 мин. През това време разбъркваме киселото мляко...

1

Как се Прави Доматено Конкасе

Прегледай всички 12 избрани предложения относно как се прави доматено конкасе в Готвач.бг.
Как се прави домашен суджук и луканка

Как се прави домашен суджук и луканка

7 

година, когато вече сте наясно, може да си позволите експерименти. За да започнете да си правите домашни суджуци и луканки, първо трябва да се...

Яйца върху праз и доматен сос

Яйца върху праз и доматен сос

 

Запържваме си хубаво лука, добавяме доматения сос да поизври Добавяме магданоз, черен пипер и сол, ако е нужно. Чукваме яйцата и готвим до готовност....

Важни правила при приготвяне на домашен конфитюр

Важни правила при приготвяне на домашен конфитюр

 

Конфитюрът е страхотен придружител на сутрешната закуска. Приготвен в домашни условия пък, е още по вкусен. Но трябва да се обърне внимание...

Един ден на доматен сок прави чудеса с фигурата и здравето ти

Един ден на доматен сок прави чудеса с фигурата и здравето ти

 

нискокалоричен – в 100 мл се съдържат само 20 ккал. Затова е препоръчително да се прави един разтоварващ ден седмично, в който да се пие на части 1 л доматен...

Печено домашно пиле с гъби и праз

Печено домашно пиле с гъби и праз

 

и наливаме червено домашно вино и чаша от бульона, в които се е варило пилето. В подходяща тава сипваме зеленчуковата смес, отгоре се нарежда...

Конкасе, крудите и хамон са любими на европейците

Конкасе, крудите и хамон са любими на европейците

 

Сред най-популярните начини на нарязване на продуктите, които са се превърнали и в наименования на ястия, е френското конкасе. Зеленчуците се...

Домашен пикантен доматен сос

Домашен пикантен доматен сос

 

Лукът и морковите се задушават в загрято олио с малко вода. Щом се изпари водата се прибавят нарязани ситно домати без люспи и се заливат с чаша...

Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп

Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп

 

вода. Приготвянето на сиропа се прави непосредствено след измиването на плодовете, защото по-нежни плодове като малини или ягоди например...

Доматено хлебче

Доматено хлебче

 

Разтворете маята със захарта в малко от топлата вода и добавете брашно, толкова че да се получи гъсто като боза. Оставете на топло да удвои обема...

Доматено песто

Доматено песто

 

Сушените домати предварително накиснете в почти вряла вода за половин-един час или докато омекнат. Пригответе чопър и сипете в него сушените...

Домашно прясно сирене с доматен сос

Домашно прясно сирене с доматен сос

 

не през суроватката, само отгоре тензуха. Цвикът се изхвърля. Свиваме и правим на топка, като завъртаме тензуха. Взимаме точилка или пръчка и...