събота, 19 април
Вкусни предложения със сусамов тахан
Какво да сготвя

Вкусни предложения със сусамов тахан

0

Таханът съдържа високи нива и на микроелементи – мед, магнезий, фосфор и др. Сусамовият тахан е всъщност два вида. Предлагаме ви три рецепти за сусамов тахан – салата, шейк и типови хлебчета.

1

Как се Прави Сусамов Тахан

Как се Прави Сусамов Тахан - кулинарни полезни и практични съвети. Най-новите статии и текстове за Как се Прави Сусамов Тахан в нашия сайт. Кулинарни и здравни статии за Как се Прави Сусамов Тахан.
 • Как се Прави Сусамов Тахан - Тахан
  Хранителни Продукти

  Тахан

  26.02.20141

  Съществуват основно 2 вида тахан - от белени и от небелени сусамови семена, но тахан се произвежда от орехи, слънчогледови семки и др. Таханът е изключително полезна храна, от която не трябва да се лишаваме.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Автентични рецепти за хумус
  Какво да сготвя

  Автентични рецепти за хумус

  20.03.20130

  Хумусът е хранителна паста, която се приготвя от нахут и сусамов тахан с подправки като зехтин, чесън, червен пипер и лимонов сок. Това ястие е често сервирано на трапезите в целия Близък Изток.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Идеи за диетични сладки
  Какво да сготвя

  Идеи за диетични сладки

  12.06.20130

  Едни от най-големите ни изкушения, що се отнася до храната, са десертите и е трудно да се откажем от тях. Вместо да предприемем подобна крачка, можем просто да се опитаме да си приготвяме някакви по-здравословни сладки изкушения.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Диета с кисело мляко и сусамов тахан
  Диети

  Диета с кисело мляко и сусамов тахан

  27.08.20121

  Диетата с кисело мляко и сусамов тахан е лесна за спазване- не изисква много време за приготовление, ефективна е и изключително полезна.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Как да си приготвим тахан?
  Какво да сготвя

  Как да си приготвим тахан?

  22.09.20130

  Таханът е едно съкровище от Ориента е продукт, който задължително трябва да присъства в менюто ни. Тази храна е богата на витамини, минерали и други полезни вещества.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Да си направим слънчогледов тахан
  Какво да сготвя

  Да си направим слънчогледов тахан

  31.01.20130

  Слънчогледовият тахан е по-малко популярен, по-евтин, с по-тъмен цвят и по-тежък вкус. Но това не означава, че не е полезен и вкусен.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Халва срещу грип и анемия
  Хранене при проблеми

  Халва срещу грип и анемия

  21.12.20130

  Освен с изключителния си вкус халвата примамва своите любители с още едно качество – тя помага при състояния на рязко понижаване на телесното тегло, анемия, туберкулоза, хронични белодробни нарушения, изискващи висококалорично хранене.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Хумус
  Хранителни Продукти

  Хумус

  21.02.20140

  Хумусът е едно от емблематичните за арабската кухня ястия. Всъщност хумус е паста или разядка, която традиционно се прави от нахут и сусамов тахан с добавка на подправки. Ястия с хумус.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Ползите от сусама
  Кое за какво е полезно

  Ползите от сусама

  21.12.20122

  Тези на пръв поглед малки семенца, могат да ни помогнат при много различни проблеми. Сусамът има съвсем лек и деликатен аромат, който по никакъв начин не го прави неприятен за консумация.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Хранене при анемия
  Хранене при проблеми

  Хранене при анемия

  09.06.20120

  Един от най-простите начини за подобряване на анемията е чрез консумацията на храни, които са богати на витамини, минерали и елементи, специално определени като терапевтични за това състояние.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Чувен
  Билки

  Чувен

  04.02.20130

  Чувенът е многогодишно тревисто растение, което се среща в почти цяла България. Чувенът се използва за направата на вкусна халва. Чувенът помага при запек, хемороиди, кожни наранявания и циреи.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Как да се храним през великденските пости
  Кулинарни Съвети

  Как да се храним през великденските пости

  18.03.20131

  Пречистете организмът си по време на постите, не консумирайте месо и млечни продукти. Вижте кои са разрешените храни по време на пости.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Как да си приготвим лешниково мляко
  Кулинарни Съвети

  Как да си приготвим лешниково мляко

  06.03.20140

  Все повече хора предпочитат да си приготвят сурово домашно мляко. Една от най-добрите суровини за това са лешниците, тъй като са едни от най-мазните ядки.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Таханът лекува болен стомах, кости и нервна система
  Кое за какво е полезно

  Таханът лекува болен стомах, кости и нервна система

  18.01.20140

  Таханът имам както вътрешно, така и външно приложение. Външно се използва при възпаления на гърлото, гласовия апарат, зачервявания и изгаряния на кожата.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Отслабва ли се с пълнозърнест хляб
  Диети

  Отслабва ли се с пълнозърнест хляб

  01.07.20124

  Винаги когато качим някой друг килограм в повече и започнем да се чувстваме гузни от това, първото нещо, от което решаваме да се лишим, дори преди започването на диета е хлябът.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Кулинарна употреба на сусам
  Кулинарни Съвети

  Кулинарна употреба на сусам

  11.04.20140

  Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност.

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Популярни специалитети от израелската кухня
  Какво да сготвя

  Популярни специалитети от израелската кухня

  06.01.20140

  Основното изискване за храната в Израел е тя да е кашер. Това ще рече, да не се смесват месни и млечни продукти. И ако искате да си направите сандвич с месо, може да сложите хумус

 • Как се Прави Сусамов Тахан - Диета според генотипа
  Диети

  Диета според генотипа

  26.12.20130

  Хората се разделят на следните групи: Ловец, Събирач, Учител, Изследовател, Войн и Номад. Подобен начин на хранене се нарича диетата на Адам и Ева.

Избрано

Какво другите търсят

Как се Прави Сусамов Тахан - рецепти и полезна информация за ежедневна употреба. Всичко за Как се Прави Сусамов Тахан под един покрив. Гласувай за Как се Прави Сусамов Тахан от звездичките над този текст. Кулинарни рецепти, здравословно хранене, диети, здравни съвети. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Как се Прави Сусамов Тахан. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.