
червения пипер, почистения фасул, нарязан при нужда, както и ситно нарязаните домати и чесън.
Долейте в тенджерата около 1, 2 л топла вода и...

Изчистеният фасул се измива и се накисва от вечерта в студена вода, за да уври по - лесно. Сутринта се долива вода и фасулът се слага да ври...

ч.ли брашно - 1 с.л.).
Наливаме малко гореща вода с непрекъснато разбъркване до получаване на кашичка. Изливаме я при чорбата от фасул и варим още няколко минути....

, добавяме зеления фасул, готвим до полуготовност- около 30 мин.
След това слагаме червеният пипер и доматите. Ако са пресни домати ги режем на...

Накиснете фасула от вечерта. Преди да го сложите да се вари, го изплакнете добре.
Сложете го в подходящ съд за варене и налейте вода...

целината и по - късно с нарязаните на парчета пиперки.
Когато омекне фасулът, се прибавят ситно нарязаните домати и джодженът. Чорбата се...

Накисваме един ден предварително фасула и го сваряваме на следващия ден във водата, в която сме го киснали. След малко прибавяме месото от бута...

повече.
Варим чорбата до готовност- хубаво да се свари фасулът, като няколко минути преди да свалим от котлона посоляваме на вкус....

отделен съд правим запръжка от червен пипер и брашно в олио.
Добавяме запръжката към фасула и овкусяваме с черен пипер, чубрица, джоджен и сол на вкус. Оставяме още малко да къкри....

Налейте 1.5-2 литра вода в тенджера и сложете да заври.
Прибавете нарязаните на дребно лук и морков, както и по-едро нарязания зелен боб...

е готово, изваждате ребрата, сваляте месото от кокалите и вече почистено го връщате при фасула.
Прибавяте ситно нарязания и задушен в маслото...