Сливова ракия

Сливова ракия

2

приключи веднага се изварява и се дестилира 2 пъти. Съхранява се в бурета. Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....

1

Как се Приготва Домашно Вино и Ракия

Открий всички 12 подбрани съвети за как се приготва домашно вино и ракия в Готвач.бг.
Домашно бяло вино

Домашно бяло вино

2

Бялото вино изисква по-фина обработка на материала от червеното. Най-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира...

Домашно червено вино

Домашно червено вино

16

), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса. На 100 л намачкано грозде се прибавят 3 кг захар...

Коктейл с домашно червено вино

Коктейл с домашно червено вино

се налива той, а после на тънка струя близо до стъклото на чашата се налива и червеното вино. По желание се добавя и малко минерална вода...

Домашни виненки с червено вино

Домашни виненки с червено вино

1

Брашното се смесва с бакпулвера и захарта. Добавя се виното и олиото и се разбърква с вилица, а след това тестото се меси с ръце, докато не...

Тънкости при приготвянето на домашно бяло вино

Тънкости при приготвянето на домашно бяло вино

на около 20 грама захар на 1 литър повишава силата на виното с около 1 градус. За получаване например на вино с 11 градуса трябват 220 грама захар...

Домашни спагети Болонезе с червено вино

Домашни спагети Болонезе с червено вино

1

В малко олио запържваме лука и моркова. След това добавяме каймата. Когато и тя е готова, добавяме доматеното пюре и виното. Оставяме да...

Бяло вино

Бяло вино

2

Всеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди...

Червено Вино

Червено Вино

1

Вече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на...

Домашна салатка за ракия

Домашна салатка за ракия

Зеленчуците се измиват и почистват. Краставицата се обелва. Доматите, краставицата и чушката могат да се разполовят или да се нарежат на...

Домашна Ягодова Ракия

Домашна Ягодова Ракия

Ягодите се почистват и измиват. Нарязват се на четвъртини. Поставят се в дълбок буркан, отгоре са налива алкохолът. Затварят се с херметична...

Домашна ракия от смокини

Домашна ракия от смокини

3

дрожди, за да ускорите ферментацията. След това ракията се дестилира. Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....