
приготвяте прясно уловени раци, накиснете ги за един час в чиста вода, за да измиете по-лесно черупките им от тинята. След това се измиват с течаща вода и...

на раците е богато на йод и таурин.
Видове раци
Сред най-популярните в кулинарията видове раци са:
Европейският речен рак (Astacus astacus...

Слагате вода на котлона да заври.
Прибавете подправките и оставете няколко минути да ври.
Добавяме изчистените раци във врящата вода и оставяме за около 6-7 минути.
Сервирайте по желание с лимон....

Кренвиршите са сред колбасите, които консумираме най-често. Тези колбаси, най-вече като част от хот дог, изглеждат много вкусни, но...

рачешките рулца.
Избор и съхранение на рулца от раци
Обикновено у нас рулца от рация се предлагат пакетирани и вакумирани и се съхраняват замразени...

От всички продукти, без ролцата, приготвяме смес.
В тази смес потапяме 1 по 1 ролцата и пържим в олио. Прекрасно мезе за ракийка....

Обелваме всяко рулце от целофана, в които са увити, и всяко потапяме във брашно.
Разбиваме яйцата със черен пипер. Потапяме във разбитите...

В дълбока тенджера поставяме вода горе-долу, колкото да покрие раците изцяло. Добавяме солта и свежите подправки.
Чесъна го обелваме и...

.
Щом течността кипне, се пускат почистените предварително раци и се варят до готовност.
Оставят се в бульона, докато поизстине, и се сервират топли....

минути.
Добавят се раците, на които предварително е отстранена средната перка с черна жилка.
В момента, в който между шията и гърба на...

Месото от раци се нарязва на парченца. Добавят се нарязаният на ситно чесън, кориандърът, маслото, лимоновият сок, сметаната, солта и черният...