Банска Капама

Банска Капама

0

автентична рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско....

1

Как се Приготвя Банска Капама

Открий всички 20 подбрани съвети за как се приготвя банска капама в Готвач.бг.
Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1

Нарежете цвеклото на парчета. Оризът се запържва, докато стане "прозрачен". 7-8 листа от зелето се запазват цели, а останалата част се...

Капама по бански

Капама по бански

5

Ястието се приготвя в голяма пръстена тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го...

Капама от Банско

Капама от Банско

1

суджук. Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната....

Капама

Капама

4

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Баница под капак

Баница под капак

на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част...

Македонска капама

Македонска капама

сок и чашата червено вино. Капака на гювеча се запечатва с малко тесто и така се пече на слаб огън, около 5-6 часа....

Заешка капама

Заешка капама

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода. Извадете месото от...

Постна капама

Постна капама

4

Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак...

Кокошка капама

Кокошка капама

Изчистваме и измиваме кокошката. След това я нарязваме на порции. Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме с 2 с.л. масло. Когато се...

Коледна капама

Коледна капама

1

. Долейте в съда олиото и разтвореното в зелев сок доматено пюре. Долейте и виното и захлупете съда плътно. Оставете коледната капама да се пече цяла нощ на слаба фурна....

Агнешка капама

Агнешка капама

Нарязвате месото и го слагате в тенджерата. Добавяте лука и чесъна, нарязани на ситно. Подправяте с 3 с.л. наситнен магданоз и 1 с.л...