Банска Капама

Банска Капама

1

желание може да се сложи и червено цвекло, нарязано на дребно към продуктите. Това е оригиналната рецепта на Банска Капама, която може да бъде опитана в Семеен Хотел Лазур в Банско....

1

Как се Приготвя Банска Капама

Открий всички 12 подбрани съвети за как се приготвя банска капама в Готвач.бг.
Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1 

Нарежете цвеклото на парчета. Оризът се запържва, докато стане "прозрачен". 7-8 листа от зелето се запазват цели, а останалата част се...

Капама по бански

Капама по бански

5 

Ястието се приготвя в голяма пръстена тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го...

Капама от Банско

Капама от Банско

1 

суджук. Между всеки от изброените пластове се слага по малко от зелето. Сложете и подправките. Залейте всичко с бульон и вино. Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната....

Капама

Капама

4 

В кален гювеч на дъното се поставят две три зелеви листа, за да покрият дъното. Отгоре се слага нарязано на ситно зеле, което се поръсва с...

Баница под капак

Баница под капак

 

на руло и нарежете на равни части. Намажете дъното на дълбока тава с капак с масло. Подредете парчетата баница, като ги обърнете с рязаната част...

Как да приготвим турска баница

Как да приготвим турска баница

1 

начин от традиционната българска баница. Турската баница се приготвя с ръчно точени кори, които често "се къпят" във вода, преди да се наредят...

Да приготвим домашна точена баница с късмети

Да приготвим домашна точена баница с късмети

 

, олио), сирене, късмети (завити в оризова хартия, домакинско фолио, или и двете) Начин на приготвяне: Брашното се изсипва в голяма купа...

Как да приготвим къпани кори за баница

Как да приготвим къпани кори за баница

1 

загуба за родната кухня, ето няколко съвета как да приготвим сами къпани кори за баница. За самото тесто са ви необходими 4 яйца, 1 кг...

Кокошка капама

Кокошка капама

 

Изчистваме и измиваме кокошката. След това я нарязваме на порции. Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме с 2 с.л. масло. Когато се...

Агнешка капама

Агнешка капама

 

Нарязвате месото и го слагате в тенджерата. Добавяте лука и чесъна, нарязани на ситно. Подправяте с 3 с.л. наситнен магданоз и 1 с.л...

Заешка капама

Заешка капама

 

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода. Извадете месото от...