Имамбаялдъ

Имамбаялдъ

6

консумация са студени. Малко предистория, за тези които не знаят откъде идва наименованието "имамбаялдъ": Навремето, преди да посети харема...

1

Как се Приготвя Имамбаялдъ

Открий всички 12 авторски предложения относно как се приготвя имамбаялдъ в Готвач.бг.
Оригинална Имамбаялдъ

Оригинална Имамбаялдъ

12

. В тавичка подредете пласт патладжан, пласт изпържен зеленчук и така до изчерпване на продуктите. Залейте всичко с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. олио и сложете да се пече. Поднесете имамбаялдъта с лимон....

Пикантна имамбаялдъ

Пикантна имамбаялдъ

Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см и след това се режат на пръчици. Поставят се в тава и се осоляват за 20 минути -така...

Ароматна Имамбаялдъ

Ароматна Имамбаялдъ

Почистваме патладжаните и ги нарязваме на средно дебели кръгчета. Потапяме ги във вода за 1 час. След като са постояли, ги изваждаме и...

Патладжан Имамбаялдъ

Патладжан Имамбаялдъ

, поръсва ме със зехтин (олио), печем 220 градуса, докато омекнат, намачкваме ги с вилица отгоре, да стане като лодка. Приготвяме доматения сос с...

Класическа имамбаялдъ

Класическа имамбаялдъ

Разрежете патладжаните на две по дължина, издълбайте ги, осолете и оставете за час да си пуснат горчивия сок. Измийте ги и подсушете, изпържете...

Стерилизирана имамбаялдъ

Стерилизирана имамбаялдъ

2

Патладжаните се нарязват на дължина, осоляват се и се оставят в наклонена тавичка да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в олио и...

Имамбаялдъ на фурна

Имамбаялдъ на фурна

Патладжаните се измиват и се изчистват от дръжките, при желание може и да се обелят. Нарязват се на филии с големина 1- 1. 5 см, посоляват се и...

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

2

Измийте добре патладжаните, почистете ги от зелените части и ги разрежете на две по дължина. Посолете ги и оставете 30 мин да отделят горчивия си...

Имамбаялдъ в буркани

Имамбаялдъ в буркани

Измийте патладжаните и ги обелете. Нарежете ги по дължина на правилни резени, посолете ги и ги оставете в наклонен съд, за да се отцедят...

Имамбаялдъ в гювеч

Имамбаялдъ в гювеч

2

Отстраняваме дръжките на измитите патладжани, нарязваме ги и ги оставяме в купа, посолени добре, за да им изтече горчилката. Доматите бланшираме...

Имамбаялдъ в тенджера

Имамбаялдъ в тенджера

3

. Накрая разбъркайте със захарта, ядките и след няколко минути снемете Имамбаялдъта от котлона. Поднесете я леко охладена и поръсена обилно със ситно нарязан магданоз....