Леща

Леща

0

. Може да се приготвя във формата на чорба, яхния, с или без месо. От леща се правят и зеленчукови кюфтета, някои салати. Лещата може да се...

1

Как се Приготвя Леща

Прегледай всички 74 кулинарни идеи за как се приготвя леща в Готвач.бг.
Червена леща

Червена леща

1 

прибавете почистената и измита леща. Намалете котлона на средна степен и доварете около 15-20 минути....

Леща чорба

Леща чорба

 

Измийте лещата и я сложете да се вари със скълцаните праз и лук. След като омекне, я прецедете и я пресовайте. Загрейте олиото и запържете...

Турска леща

Турска леща

1 

картоф, задушете за 10-тина минути под капак. Добавете чесъна и след като зеленчуците омекнат, добавете лещата и достатъчно количество гореща...

Супа Леща

Супа Леща

 

Сварява се лещата и първата вода се изхвърля. Добавя се олио и сол. Следва да добавите нарязания лук и подправките. Накрая се слагат доматите и супата се доварява....

Манджа-леща

Манджа-леща

1 

лещата с вода, да заври за около 20 минути. Нарязвам картофите на кубчета и добавям в тенджерата. Когато заври хубаво, изцеждам лещата, измивам...

Бърза леща

Бърза леща

1 

Предварително обелваме и нарязваме лука и чесъна на ситно. След това, за по-бързо приготвяне, сваряваме вода в кана и я пресипваме в тенджера и...

Постна леща

Постна леща

4 

Лукът, морковът и картофът се нарязват на ситно. Лещата се слага да ври на котлона за около 10-15 минути. Като заври лещата, се добавят...

Леща Болонезе

Леща Болонезе

 

1. Сварете лещата заедно с дафиновия лист в солена вода. 2. Нарежете сланината на дребно и я запържете в малко олио, а след това добавете и...

Леща яхния

Леща яхния

23 

Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след...

Леща със зеленчуци

Леща със зеленчуци

 

борба с много болести. Ако очаквате гости, поднесете им зеленчуковата изненада с леща, която се приготвя елементарно и не отнема много време...

Меджадра - леща с киноа

Меджадра - леща с киноа

1 

Измийте киноата и я сварете в подсолена вода за около 10 минути. Извадете я и я оставете добре да се отцеди. Сварете лещата до готовност...