Леща

Леща

0

. Може да се приготвя във формата на чорба, яхния, с или без месо. От леща се правят и зеленчукови кюфтета, някои салати. Лещата може да се...

1

Как се Приготвя Леща

Прегледай всички 74 кулинарни идеи за как се приготвя леща в Готвач.бг.
Леща яхния

Леща яхния

23 

Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след...

Леща Болонезе

Леща Болонезе

 

1. Сварете лещата заедно с дафиновия лист в солена вода. 2. Нарежете сланината на дребно и я запържете в малко олио, а след това добавете и...

Постна леща

Постна леща

4 

Лукът, морковът и картофът се нарязват на ситно. Лещата се слага да ври на котлона за около 10-15 минути. Като заври лещата, се добавят...

Бърза леща

Бърза леща

2 

Предварително обелваме и нарязваме лука и чесъна на ситно. След това, за по-бързо приготвяне, сваряваме вода в кана и я пресипваме в тенджера и...

Шарена Леща

Шарена Леща

 

Нарязваме на ситно зеленчуците и ги задушаваме в предварително нагорещена мазнина /зехтин/ за около 5-7 мин. Добавяме измитата леща и...

Супа Леща

Супа Леща

 

Сварява се лещата и първата вода се изхвърля. Добавя се олио и сол. Следва да добавите нарязания лук и подправките. Накрая се слагат доматите и супата се доварява....

Турска леща

Турска леща

1 

картоф, задушете за 10-тина минути под капак. Добавете чесъна и след като зеленчуците омекнат, добавете лещата и достатъчно количество гореща...

Леща чорба

Леща чорба

 

Измийте лещата и я сложете да се вари със скълцаните праз и лук. След като омекне, я прецедете и я пресовайте. Загрейте олиото и запържете...

Червена леща

Червена леща

2 

прибавете почистената и измита леща. Намалете котлона на средна степен и доварете около 15-20 минути....

Манджа-леща

Манджа-леща

1 

лещата с вода, да заври за около 20 минути. Нарязвам картофите на кубчета и добавям в тенджерата. Когато заври хубаво, изцеждам лещата, измивам...

Как се запържва леща?

Как се запържва леща?

 

запръжка за леща. За целта трябва да сварите лещата със зеленчуците до готовност, след което да пристъпите към запържването ѝ„ Класическата...