Паламуд

Паламуд

0

и мащерка. С лимонов сок и бяло вино също ще можете да направите паламуда още по-апетитен. При приготвяне на паламуд трябва да се следват...

1

Как се Приготвя Паламуд

Разгледай всички 31 кулинарни идеи за как се приготвя паламуд в Готвач.бг.
Осолен паламуд

Осолен паламуд

 

Паламудите се изчистват добре, като се разрязват до опашката. Изваждат се хрилете и се измиват. Киснат се в слабо солен разтвор - на 1л вода се...

Паламуд консерва

Паламуд консерва

1 

Изчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет...

Маринован паламуд

Маринован паламуд

1 

Почистеният паламуд се измива и се подсушава. Нарязва се на парчета, които се посоляват. От водата, оцета и подправките се възвърява марината...

Паниран паламуд

Паниран паламуд

2 

Почистете паламуда, нарежете го на котлети и го овкусете със сол и черен пипер. Загрейте олио в тиган. Овалвайте всяко парче паламуд в брашно...

Паламуд с лимонов сок

Паламуд с лимонов сок

 

Първо, рибата паламуд се почиства добре. Нарязва се на парчета, после се поръсва със сол и се маринова с лимонов сок. Оставя се да отлежи...

Паламуд на сач

Паламуд на сач

 

Почистете добре рибата, отстранете и главата. Нарежете я на шайби с дебелина 1.5 см. или 1 пръст. Поръсете всяко едно парче с морска сол и черен...

Паламуд с ориз

Паламуд с ориз

 

нарязания на малки парчета паламуд. Варите на тих огън. Подправяте с черен пипер и оставяте ястието да отлежи за 15-20 минути преди да сервирате....

Свеж паламуд на скара

Свеж паламуд на скара

 

Почистете рибата, нарежете я и я посолете. След това намажете парчетата с обилно количество зехтин. Печете на умерена скара...

Черноморски паламуд на скара

Черноморски паламуд на скара

 

Рибата измиваме добре и отцеждаме от водата. Подсушаваме с мека кърпа. Нарязваме на порции /трахули/, които натриваме със сол, смлян черен пипер...

Паламуд на фурна

Паламуд на фурна

10 

Почистете рибата. Сложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и...

Плакия от паламуд

Плакия от паламуд

1 

бульон, дафинови листа и черен пипер на вкус. Прехвърлете всичко в дълбока тава и добавете почистения паламуд. направете леки прорези по...