сряда, 5 август
Как се чисти шкембе
Кулинарни Съвети

Как се чисти шкембе

3

Всеки на когото му се е налагало да чисти шкембе знае, че това не е едно от най-приятните и лесните неща с които ни се е случвало да се справим в кухнята.

1

Как се Чисти Шкембе

Как се Чисти Шкембе - здравни и кулинарни полезни и практични съвети. Последните статии и материали в нашия сайт. Кулинарни и здравни съвети за Как се Чисти Шкембе.
 • Как се Чисти Шкембе - Къде е най-хубавата шкембе чорба в България?Любопитно

  Къде е най-хубавата шкембе чорба в България?

  03.03.201517

  Заради любовта на българина към шкембе чорбата Христо Кьосев изготви експертно проучване, което показва на кои места в България можем да хапнем най-вкусната чорба, подредени по азбучен ред.

 • Как се Чисти Шкембе - Полезно ли е шкембето?Кое за какво е полезно

  Полезно ли е шкембето?

  21.11.20135

  В българските ястия шкембето е месо, получено от телешки, овчи или свински стомах, за което изследванията сочат, че е богато на витамини и полезни съставки.

 • Как се Чисти Шкембе - Американски конкурент на шкембето гони махмурлукаКое за какво е полезно

  Американски конкурент на шкембето гони махмурлука

  29.07.20130

  Американски конкурент на българската шкембе-чорба се появи на пазара и вече я я конкурира мощно по въздействие срещу махмурлука. Американският вариант на шкембе-чорбата носи наименованието Соубър.

 • Как се Чисти Шкембе - Приготвяне на домашен бабекКакво да сготвя

  Приготвяне на домашен бабек

  06.02.20133

  Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека от магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца.

 • Как се Чисти Шкембе - Менудо - мексиканската шкембе чорбаКакво да сготвя

  Менудо - мексиканската шкембе чорба

  08.05.20150

  Тази мексиканска супа не е трудна за изпълнение и за нея не трябват екзотични продукти и подправки.

 • Как се Чисти Шкембе - Традиционни български супиКулинарни Съвети

  Традиционни български супи

  22.05.20132

  Традиционните български рецепти са се формирали векове наред и всекидневно присъстват в бита ни. Традициите в овкусяването и изградените методи и техники за приготвяне представляват синтез от европейската и азиатска кухня.

 • Как се Чисти Шкембе - Видове супи според тяхната основаКулинарни Съвети

  Видове супи според тяхната основа

  29.04.20150

  Супите могат да бъдат разделени на горещи и студени, на бистри и такива със застройка, на кремсупи и чорби и т. н. Ако искаме обаче да ги разделим по отношение на тяхната основа, те обикновено се разделят на зеленчукови, местни, млечни и плодови.

 • Как се Чисти Шкембе - Осем български ястия, без които не можемЛюбопитно

  Осем български ястия, без които не можем

  25.03.20151

  Много от ястията у нас се приготвят по стари рецепти, предавани от поколение на поколение векове наред. В България сме отраснали с вкуса на няколко определени гозби.

 • Как се Чисти Шкембе - Най-известните супиКулинарни Съвети

  Най-известните супи

  15.03.20130

  Типична за този регион е мидената супа. А приготвянето и е толкова сериозна работа, че през 1939 г. правителството приема закон, с който забранява слагането на домати в ястието.

 • Как се Чисти Шкембе - Забраняват шкембе чорбата в кръчмитеКулинарни Новини

  Забраняват шкембе чорбата в кръчмите

  09.05.20150

  Нова наредба за изискванията към местата за настаняване и заведенията за хранене и развлеченията е на път да забрани предлагането на шкембе чорбата в родните кръчми.

 • Как се Чисти Шкембе - Какво закусват в Ирландия и ШотландияКулинарни Съвети

  Какво закусват в Ирландия и Шотландия

  09.09.20130

  Типичните закуски за Ирландия и Шотландия са доста близки, както една до друга, така и се доближават до типичната английска закуска.

 • Как се Чисти Шкембе - Полезно ли е шкембетоКое за какво е полезно

  Полезно ли е шкембето

  29.12.20142

  Наличието на големи дози витамин В12 в шкембето спомага циркулацията на кръвта, както и доброто здраве на нервната система. Той поддържа нивата на мастните съединения, изолиращи нервните тъкани и предаващи нервните импулси.

 • Как се Чисти Шкембе - Как да сготвим от нищо нещоКакво да сготвя

  Как да сготвим от нищо нещо

  26.01.20132

  По време на работната седмица е трудно на повечето домакини да намерят време да се задържат дълго в кухнята. Обикновено се прави някаква бърза рецепта, която да бъде вкусна, но да не отнема от малкото време, което остава на жената да си почива.

 • Как се Чисти Шкембе - Средства против махмурлук от цял святКое за какво е полезно

  Средства против махмурлук от цял свят

  08.12.20121

  В световен мащаб шкембе чорбата не се консумира, но е интересно да разгледаме как борят махмурлука в различните части на света. Кои са най-ефикасните средства срещу махмурлук и можем ли да ги изпробваме и по нашите ширини?

 • Как се Чисти Шкембе - Мляко прави рибата по-крехкаКулинарни Съвети

  Мляко прави рибата по-крехка

  17.09.20100

  Марината от прясно мляко премахва лошия дъх на рибата и я прави по-крехка. Нарязаната риба се хвърля във вряща вода, а цялата се поставя в студена вода, която я покрива наполовина.

 • Как се Чисти Шкембе - Мерки за безопасност в кухнятаКулинарни Съвети

  Мерки за безопасност в кухнята

  13.09.20110

  Върху кухненските гъби се натрупват много бактерии, затова трябва да се сменят често или да се изваряват. Изпичайте добре месото, защото иначе в него остават болестотворни бактерии.

 • Как се Чисти Шкембе - Ябълковият оцетКое за какво е полезно

  Ябълковият оцет

  06.07.20120

  Ябълковият оцет има оздравителен ефект, помага за отслабването, спомага за изхвърлянето на токсини, има противовъзпалителни и противогъбични свойства. Можете да го приготвите сами.

 • Как се Чисти Шкембе - Храни, които пазят артериите чистиКое за какво е полезно

  Храни, които пазят артериите чисти

  15.07.20110

  Един от ключовите фактори за развиване на коронарна болест са запушените артерии. Предлагаме ви информация за част от храните, които ще пазят артериите ви чисти.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Как се Чисти Шкембе - избрани рецепти и материали за всеки ден и вкус. Всичко за Как се Чисти Шкембе в нашия сайт. Дай своята оценка за Как се Чисти Шкембе от звездичките над текста. Перфектни рецепти, правилно хранене, режими за отслабване, здравни съвети. Приятно прелистване на доказаните ни рецепти и статии за Как се Чисти Шкембе. Готвач.бг - кулинарен портал за готварски рецепти, правилно хранене, съвети и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.