Кардамон

Кардамон

7

). Латинското наименование на кардамона е Elettaria cardamomum и затова понякога вместо кардамон тази подправка се изписва като кардамом. Кардамонът е...

1

Кардамон Отглеждане

Открий всички 12 избрани предложения относно кардамон отглеждане в Готвач.бг.
Кардон

Кардон

. Отглеждане на кардон Ако искате да отгледате кардон, трябва да се съобразите с няколко изисквания на това бодливо растение. Кардонът предпочита...

Портокалов сладкиш с кардамон

Портокалов сладкиш с кардамон

дървена лъжица. Прибавяме разтопеното масло, бадемите, зрънцата кардамон и настърганата кора от портокал и отново разбъркваме. 4. Кръгла...

Кардамон – древният афродизиак

Кардамон – древният афродизиак

Подправката кардамон е една от най-често използваната в Индия. Известна още като Elletaria cardamomum, тя е от семейството на джинджифила и...

Лешников сладолед с кардамон

Лешников сладолед с кардамон

Млякото се смесва с кардамона и се кипва. Вари се на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато една трета от млякото не се изпари. Добавя се...

Турско кафе с кардамон

Турско кафе с кардамон

Кипнете водата заедно със захарта е джезве. След кипването снемете от котлона и се добавят кафето и кардамонът. Връщаме джезвето на огъня...

Холандски бисквити с кардамон

Холандски бисквити с кардамон

Захарта, кардамонът и канелата се смесват. Тестото се разточва и се изрязват кръгчета, които леко се разточват, докато добият овална форма...

Лимонов пай с кардамон

Лимонов пай с кардамон

. Лимоните се режат на парченца, семките се отстраняват. Лимоните се пасират, добавя се захарта, кардамонът и нишестето. Тестото се дели на 2 равни части...

Специалитети с аромат на кардамон

Специалитети с аромат на кардамон

ч.л. смлян кардамон, сол, зехтин. Начин на приготвяне: разтопете меда в подходящ съд и към него добавете виното, кардамона и смления черен...

Патешко с мед и кардамон

Патешко с мед и кардамон

Кутийките кардамон се запържват на сух тиган за 2 минути. Отварят се, семената се вадят и се счукват в хаванче. Чесънът се нарязва на ситно...

Агнешко с кардамон (Elaichi gosht)

Агнешко с кардамон (Elaichi gosht)

Пасирайте кардамона с малко вода, за да се получи паста. Загрейте олиото, добавете пастата кардамон и черния пипер. Пържете 2-3 минути...

Отглеждайте ядливи цветя, както отглеждате подправки! Ето защо

Отглеждайте ядливи цветя, както отглеждате подправки! Ето защо

трапезата си в повече. Да, лятото е време за смели комбинации. Ако знаем кои цветя ще разнообразят трапезата ни, защо да не си ги отглеждаме...