Катми

Катми

8

Разбиват се яйцата, към тях се прибавя млякото и след това брашното, ако маята е суха се поставя в брашното, ако е на кубче се разбива в част от...

1

Катми със Сода

Открий всички 24 кулинарни идеи относно катми със сода в Готвач.бг.
Пухкави катми със сода

Пухкави катми със сода

оставяме сместа да отдъхне 5 минути. От нея се взема с черпак и количеството се разстила върху леко намаслен сач или голям тиган. Изпичаме катмите от двете страни и поднасяме с още масло или конфитюр....

Бананови катми

Бананови катми

Бананите се намачкват или се пасират. Прави се гъста смес от всички продукти. Катмите се изпичат в тефлонов тиган, като се сипва по малко...

Турски катми

Турски катми

5

Всички продукти се смесват, сместа става като гъста боза. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 мин. След това в намаслен и...

Пухкави катми

Пухкави катми

9

черпак от сместа. Опечете пухкавите катми от двете страни и още топлички ги намажете с масло....

Детски катми

Детски катми

2

В купа разбърквате всички съставки. По желание се намачква половин банан и се прибавя към сместа. Сипвате по 2 с.л. във формички и се пекат до...

Добруджански катми

Добруджански катми

1

дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни. Сервирайте с мед или плънка по желание....

Селски катми

Селски катми

1

двете страни до порозовяване. Всяка готова катма мажем с масло или мас, за да омекне....

Вкусни катми

Вкусни катми

Яйцата се разбиват с прясното мляко. Добавя се содата и солта. Разбъркват се добре. Накрая се добавя брашно, но тестото трябва да остане...

Любими катми

Любими катми

2

и от двете страни. Когато ги изваждате от тигана ги мажете отново с масло. Комбинирайте и хапвайте катмите с любими сладка. При желание за повече бройки удвоявате сместа ;)...

Болярски катми

Болярски катми

получаване на тесто, с гъстота на боза. Катмите се изпичат на сач или тиган, като след това се намазват с масло. Поднасят се с мед, сирене или сладко....

Най-лесните катми

Най-лесните катми

на средна температура. Намазва се с масло. Излива се един черпак от сместа. След като се изпече от едната страна се обръща с лопатка или чиния. За следващата катма съдът се намазва отново....