Катми

Катми

8

Разбиват се яйцата, към тях се прибавя млякото и след това брашното, ако маята е суха се поставя в брашното, ако е на кубче се разбива в част от...

1

Катми със Сода

Открий всички 24 кулинарни идеи относно катми със сода в Готвач.бг.
Пухкави катми със сода

Пухкави катми със сода

оставяме сместа да отдъхне 5 минути. От нея се взема с черпак и количеството се разстила върху леко намаслен сач или голям тиган. Изпичаме катмите от двете страни и поднасяме с още масло или конфитюр....

Турски катми

Турски катми

5

Всички продукти се смесват, сместа става като гъста боза. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 мин. След това в намаслен и...

Вкусни катми

Вкусни катми

Яйцата се разбиват с прясното мляко. Добавя се содата и солта. Разбъркват се добре. Накрая се добавя брашно, но тестото трябва да остане...

Бананови катми

Бананови катми

Бананите се намачкват или се пасират. Прави се гъста смес от всички продукти. Катмите се изпичат в тефлонов тиган, като се сипва по малко...

Детски катми

Детски катми

2

В купа разбърквате всички съставки. По желание се намачква половин банан и се прибавя към сместа. Сипвате по 2 с.л. във формички и се пекат до...

Селски катми

Селски катми

1

двете страни до порозовяване. Всяка готова катма мажем с масло или мас, за да омекне....

Пухкави катми

Пухкави катми

9

черпак от сместа. Опечете пухкавите катми от двете страни и още топлички ги намажете с масло....

Добруджански катми

Добруджански катми

1

дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни. Сервирайте с мед или плънка по желание....

Любими катми

Любими катми

2

и от двете страни. Когато ги изваждате от тигана ги мажете отново с масло. Комбинирайте и хапвайте катмите с любими сладка. При желание за повече бройки удвоявате сместа ;)...

Болярски катми

Болярски катми

получаване на тесто, с гъстота на боза. Катмите се изпичат на сач или тиган, като след това се намазват с масло. Поднасят се с мед, сирене или сладко....

Пухкави катми без мая

Пухкави катми без мая

, като бъркате непрекъснато. Целта е да се получи гъста смес като за палачинки. Получените катми запечете от двете страни в леко намазнен тиган. Сервирайте с мед или мармалад....